• Πολιτική

    Η παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα στη βουλή που εξόργισε τον Μητσοτάκη: Η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!

    • NewsRoom
    Γιώργος Τσίπρας

    Γιώργος Τσίπρας


    Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας είχε επιχειρήσει (να δικαιολογήσει με γλαφυρότητες (βλ. «οut of the blue») το υποκριτικό «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στη σύμβαση προμήθειας των επιπλέον έξι Rafale για την Πολεμική Αεροπορία, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου (για τα γαλλικά μαχητικά, τις φρεγάτες Βelharra και τις τορπίλες των υποβρυχίων) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Η -επιεικώς- απίστευτη επιχειρηματολογία του βουλευτή Δυτικής Αττικής και εξαδέλφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είχε και συνέχεια στη βουλή την Τρίτη, όπου έφθασε στο σημείο να πει ότι η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, σε μία κομματική αντιστροφή της ίδιας της λογικής, καθώς χωρίς ισχυρή Άμυνα απειλείται η ίδια η υπόσταση της χώρας (κάτι που έχει αποδειχθεί δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις τελευταία, βλ. Αρμενία).

    «Δεν υπάρχει θωράκιση αν οι Ένοπλες Δυνάμεις φτάσουν στο σημείο να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα ήδη υπάρχοντα (οπλικά συστήματα) ή αν η χώρα χρεοκοπήσει ξανά», είπε από το βήμα της βουλής ο κ. Τσίπρας.

    «Δεν υπάρχει θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε πολιτικές οικονομικής ασφυξίας, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά, ίσως γιατί ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη», πρόσθεσε συνεχίζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και φθάνοντας στην κορύφωση της επιχειρηματολογίας του για το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην απόκτηση των έξι επιπλέον μαχητικών Rafale από την Πολεμική Αεροπορία, αναφώνησε: «Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί την άμυνα της χώρας! Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

    Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αφορμή τις εξοργιστικές, ανεδαφικές και αυθαίρετες δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

    «Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου, αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά, οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας (σ.σ. δεν συνδέθηκαν απλά, αλλά υπογραμμίστηκε με το πλέον σαφή τρόπο ότι είναι αδιαμφισβήτητη) , αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην Άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά ολικού συστήματος», ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ…

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για Rafale και Belharra: Μήνυμα στην Τουρκία, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατος σκοπός

    Οι τρεις λόγοι που ο Μητσοτάκης δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο – Ο Γεραπετρίτης, οι άσπονδοι φίλοι του κι η αυτοδυναμία

     



    ΣΧΟΛΙΑ