• Πολιτική

    Μπασσάμ Άζαρ (CEO Hellenic Crops): Το μπορούμε, βούληση χρειάζεται… Και τσαγανό….

    • NewsRoom
    Άζαρ

    Μπασσάμ Άζαρ, CEO Hellenic Crops INC


    Ξαναχτίζουμε το ισχυρό μας όνομα «Ελλάδα» απλά …πιστεύοντας σε αυτήν. Θέλει ισχυρή βούληση και πίστη, αυτό που παλιά οι Έλληνες αποκαλούσαν «τσαγανό» για να ξαναφτιάξουμε την εικόνα, το όνομα αυτής της σπουδαίας χώρας που τα έχει όλα.

    Χρειάζονται απλά αλλά δύσκολα βήματα για να επιτευχθεί αυτό. Θα περίμενε κανείς ως επιχειρηματίας να μιλήσω μόνο με οικονομικούς όρους, όμως δεν θα το κάνω, γιατί πιστεύω ότι το υγιές επιχειρείν που μπορεί να απογειώσει το ΑΕΠ της Ελλάδας, χρειάζεται και πολίτες όπως και πολιτικούς με λογική, με όραμα και αποφασιστικότητα.

    Ζητούμενο πρώτο: η ανάκτηση εμπιστοσύνης, προφανώς όχι μόνον στις οικονομικές συναλλαγές αλλά με απλά λόγια να επιστρέψουμε στο: «Ό,τι λέμε να το εννοούμε και να το πράττουμε.» Η ανάκτηση εμπιστοσύνης βέβαια αφορά όχι μόνον μεταξύ των ξένων συναλλασσόμενων χωρών με την Ελλάδα, αλλά πρώτιστα μεταξύ των πολιτών, επιχειρηματιών και απλών ιδιωτών με το Κράτος. Κατάργηση, ει δυνατόν της γραφειοκρατίας, της άσκοπης και απολύτου ζημιογόνου κωλυσιεργίας των δημοσίων υπηρεσιών. Ζητούμενο δηλαδή ο πολίτης, ο ιδιώτης να εξυπηρετείται άμεσα και αποτελεσματικά για οιαδήποτε υπόθεσή του.

    Ζητούμενο δεύτερο: Έμφαση σε υγεία, παιδεία και αθλητισμό. Εάν θέλουμε αυτή η χώρα να έχει το όνομά της γραμμένο ξανά με χρυσά γράμματα, τότε τα παιδιά μας πρέπει να λάβουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, να μάθουν δεξιότητες, την πολύτιμη αξία του σκέπτεσθαι μέσα σε μαθητικό περιβάλλον όπου καλλιεργείται ο σεβασμός, η αγάπη για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Χρειάζεται να σεβαστούμε στην πράξη την ίδια την αξία της ζωής, της καλής ποιότητας ζωής. Για να σκεπτόμαστε υγιώς πρέπει και να είμαστευγιείς…. Όχι λοιπόν σε Νοσοκομεία τρίτου κόσμου, υποστελεχωμένα, χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

    Ζητούμενο τρίτο: Σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον για την πολυπόθητη, αναγκαία και απαραίτητη προσέλκυση επενδύσεων. Είναι πλέον καιρός να αποδεχθούμε όλοι ότι η Ελλάδα για να βγει από τη μέγγενη των Μνημονίων, οφείλει να προκαλέσει στο δύσκολο, παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον μια πραγματικά μεγάλη έκρηξη επενδύσεων. Προσοχή δεν αναφέρομαι στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, αλλά στην εύρεση στρατηγικών επενδυτών σε τομείς που η Ελλάδα έχει σοβαρά στρατηγικά πλεονεκτήματα όπως ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Ενέργεια, η Ιατρική, η Γεωργία. Έχει εκπονηθεί άλλωστε πλήθος ερευνών που πιστοποιούν τη δυνατότητα δυναμικής ανάπτυξης σε αυτούς τους τομείς, όπως όμως και σε άλλους. Τώρα χρειάζεται η Χώρα το δικό της στρατηγικό σχέδιο για ανάταξη της Οικονομίας, αλλά και όλης της κοινωνίας που ζητεί να πιστέψει σε κάτι συγκεκριμένο, στιβαρό και απολύτως στοιχειοθετημένο για να βγει όχι μόνον από την Κρίση αλλά για να καταστεί το Brand Name Ελλάδα, συνώνυμο της ανταγωνιστικής ποιότητας. Η Χώρα χρειάζεται να γίνει ξανά υπερήφανη, με υπερήφανους πολίτες, όχι αγωνιούντες κατοίκους για την επιβίωσή τους.

    Συμπερασματικά, χρειάζεται λοιπόν σχέδιο με κίνητρα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες και ένα Κράτος δικαίου που σέβεται τον πολίτη. Το ζητούμενο δηλαδή είναι η δημιουργία του Οράματος και η πιστή προσήλωση σε αυτό. Έτσι μπορεί και πρέπει να επιστρέψει το «βαρύ πυροβολικό» των χιλιάδων -δυστυχώς – επιστημόνων μας που έχουν μεταναστεύσει.

    Δίνοντάς τους όχι μόνον την ελπίδα αλλά τη σιγουριά ότι εδώ στην Ελλάδα, είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι, δουλεύουμε σκληρά και αποτελεσματικά, ότι οι αμοιβές είναι δίκαιες γιατί παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ότι ο Παράδεισος που αποκαλείται Ελλάδα δεν είναι μόνον η πανέμορφη Χώρα μας, αλλά και η πατρίδα που θέλουμε ν’ απογειώσουμε.

    Το μπορούμε, βούληση χρειάζεται… Και τσαγανό….

    Κείμενο : Μπασσάμ Άζαρ, CEO Hellenic Crops INC

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Περιστέρης: Χρειαζόμαστε έναν νέο επενδυτικό πατριωτισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πρέπει κάποιος να καταπίνει χάπια της χαράς για να τα βλέπει όλα αισιόδοξα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελάτε να ξαναχτίσουμε το brand name Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ