• Top Stories

    Moscovici: «Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα καθοριστικός»

    • NewsRoom


    Yπάρχουν κάποιες διαφορές με το ΔΝΤ

    Οι διαφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να γεφυρωθούν, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Commission, Valdis Dombrovskis, από το Στρασβούργο και προσέθεσε:

    «Συμμεριζόμαστε ευρέως τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την επίτευξη τους. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές για αξιολογήσεις, πόση προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αυτό μπορεί να γεφυρωθεί».

    Moscovici
    Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Pierre Moscovici.

    Κρίσιμος ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υποστηρίζει ο Moscovici.

    Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, δήλωσε από την πλευρά του πως ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα καθοριστικός, ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμη. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τριγμοί με το ΔΝΤ.

    Δεν μπορεί να υπάρχουν «τακτικισμοί στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να λάβουμε πολιτικές, δηλαδή υποκειμενικές αποφάσεις. Έχουμε υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας. Σαφώς κατανοούμε την ακόμη πιο δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Ελλάδα λόγω και της προσφυγικής κρίσης. Όμως θα πρέπει όλα να επιταχυνθούν. Προκειμένου να υπάρξει επιστροφή της εμπιστοσύνης και επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Moscovici.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/stin-evropi-vrechi-lefta-eno-stin-ellada-i-trapezes-kratane-omprela/37471

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ