• Top Stories

    Επίθεση Μαριά εναντίον Moscovici και Weber για το Eurogroup

    • NewsRoom


    Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μοσκοβισί και του Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

    Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους Μοσκοβισί και Βέμπερ ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε τα εξής: «κ. Μοσκοβισί και κ. Βέμπερ, πέρασαν 6 χρόνια από τότε που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Έξι πέτρινα χρόνια στα οποία το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά 25%, το 40% του Ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, η ανεργία ξεπέρασε τα 1.500.000 άτομα, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν, η φορολεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων χτύπησε ταβάνι και το χρέος από 125% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 φτάνει το 200% του ΑΕΠ το 2016. Και όμως η τρόικα και ιδίως το ΔΝΤ συνεχίζει το business as usual και επέβαλε ενόψει  της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης επιπλέον μέτρα 5,4 δις ευρώ, τα οποία ψήφισε η νεομνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επίσης, επιβάλει η τρόικα συμπληρωματικά «μέτρα κάβα» 3,6 δις ευρώ, συν δημοσιονομικό «κόφτη»».

    marias
    Νότης Μαριάς

    Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι: «Έτσι το χθεσινό Eurogroup κ. Μοσκοβισί συνέχισε τη γνωστή αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική που υπηρέτησε και η κυβέρνηση Σαμαρά κ. Βέμπερ, της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της μερκελικής λιτότητας, της φορολεηλασίας της μεσαίας τάξης, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των κόκκινων δανείων. Αποτελεί λοιπόν η χθεσινή απόφαση του Eurogroup ένα νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα, ένα μνημείο κυνισμού της τρόικας και των δανειστών απέναντι στο φτωχοποιημένο ελληνικό λαό».

    Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον Επίτροπο Μοσκοβισί τόνισε: «Όσο για τη δήθεν ρύθμιση του χρέους έχουμε επανάληψη του ίδιου έργου. Άρνηση άμεσης επιστροφής εδώ και τώρα των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών από τα Ελληνικά ομόλογα που μόνο για το διάστημα 2014-2016 φτάνει στα 5,1 δις ευρώ που μπορούσαν να πάνε για την ανάπτυξη. Ξανά λοιπόν υποσχέσεις αβέβαιες, αόριστες για δήθεν μελλοντική διευθέτηση του Ελληνικού χρέους όταν, εάν και εφόσον. Ενός χρέους που έχει αποδεχθεί κ. Βέμπερ» ότι είναι επονείδιστο (Odious Debt), αφού από τα 220 δις ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια στην Ελλάδα τα μνημονιακά χρόνια, μόνο 9 δις ευρώ μπήκαν στα ταμεία και τα υπόλοιπα 214 δις ευρώ επέστρεψαν στις τσέπες των δανειστών διασώζοντας τις γερμανικές και άλλες τράπεζες.

    Τέλος, κατέληξε: «Φτάνει πια κ. Μοσκοβισί και κ. Βέμπερ. Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πια την φτώχεια και δεν ανέχεται την εκμετάλλευση και την ταπείνωση και σύντομα θα πετάξει την τρόικα έξω από την Πατρίδα μας για να ξαναπάρει πίσω την Ελλάδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tria-diasima-dikigorika-grafia-chreonan-tous-pelates-tous-meso-panamaforodiafigi-i-nomimes-chrosis/44273

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/article-anaschimatismos-katrougkalos-stathakis-ke-kouroumplis-ektos/44318



    ΣΧΟΛΙΑ