• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Είμαι σίγουρος πως οι Υπουργοί Ενέργειας θα βρουν λύση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Πολύ σοβαρή η υπόθεση Σπυράκη

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τη βεβαιότητα ότι οι Υπουργοί Ενέργειας, μετά από τη σχετική εντολή που δόθηκε από τους ηγέτες των «27», θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Υπάρχει πια μια καθολική κατανόηση, σε επίπεδο των ομολόγων μου ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τον χρόνο και να παραπέμψουμε το θέμα για ακόμα μια φορά στο μέλλον, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

    Ταυτοχρόνως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πολύ δυσάρεστη ιστορία» τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την υπόθεση Καϊλή, και «πολύ σοβαρές» τις καταγγελίες, τονίζοντας ωστόσο, ότι «το κύρος της χώρας έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και δεν μπορεί να πλήττεται από μία τέτοια μεμονωμένη υπόθεση».

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «η υπόθεση αυτή δεν αφορά τη δική μας πολιτική οικογένεια. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς δεν σπεύσαμε ποτέ, με αφορμή το θέμα αυτό, να κάνουμε συνολικά σχόλια για τους Σοσιαλιστές και εν προκειμένω για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει η κα Καϊλή».

    Εξαπέλυσε παρ’ όλα αυτά, νέα επίθεση εναντίον του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας  «Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να δεχθώ και αυτή την πρακτική την οποία έχει υιοθετήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, περίπου να χρεώνει την κα Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξε διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και στο κάτω-κάτω μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη εκλέχθηκε. Οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τους ψήφισαν σε δύο απανωτές ευρωεκλογές.

    Στο στόχαστρο Μητσοτάκη βρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για διγλωσσία «Μού κάνει εντύπωση ότι τα λέει αυτά ο κ. Τσίπρας εδώ στις Βρυξέλλες, διότι εξ όσων θυμάμαι όταν επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα είπε άλλα πράγματα. Και πιστεύω ότι συμφωνήσαμε τουλάχιστον στο γεγονός ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή. Άρα, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έρχεται στο εξωτερικό ως τέως Πρωθυπουργός, όχι απλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να δυσφημεί τη χώρα και να θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διαλευκάνει αυτήν την υπόθεση, θεωρώ ότι είναι μια πρακτική η οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν αντιστοιχεί στον ρόλο ενός ανθρώπου ο οποίος διατέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας για τέσσερα χρόνια.

    Ο Πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε την υπόθεση Σπυράκη «σοβαρή υπόθεση», δεσμεύτηκε ωστόσο να δώσει την οριστική του απάντηση όταν ενημερωθεί πλήρως, καθώς δεν έχει πλήρη εικόνα εξαιτίας της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κίνηση του Προέδρου της Αιγύπτου να οριοθετήσει μονομερώς το δυτικό τμήμα των θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη, επανέλαβε ότι υπάρχει συναντίληψη με το Κάιρο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Και, για ακόμα μια φορά, χαρακτήρισε άκυρο τα μνημόνια Άγκυρας- Τρίπολης, τονίζοντας το γεγονός ότι αυτό δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν στη διεθνή κοινότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ