• Πολιτική

    Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 – Κάντε τον προγραμματισμό σας

    Στις 19.30 θα μεταδοθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Όταν λέω ότι “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023”, το εννοώ. Σας το λέω για να κάνετε τον προγραμματισμό σας», είπε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ, προλαβαίνοντας ένα νέο γύρο εκλογολογίας που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν οι ασυνήθιστα υψηλοί τόνοι της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά -«εθνικός και υγειονομικός σαμποτέρ» το κόμμα, «πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου» ο αρχηγός του, είπε ο κ. Μητσοτάκης- και έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου σα να είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

    Αμφισβήτησε ευθέως το πολιτικό εφεύρημα του κ. Τσίπρα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» και διεκδίκησε για τη ΝΔ τον όρο προοδευτικός.

    «Προοδευτικό είναι το gov.gr που εξυπηρετεί τον πολίτη. Προοδευτικό είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διπλασιασμένο που θα εισπράξουν σε λίγο οι πιο αδύναμοι. Προοδευτικό είναι να μειώνεις την ανεργία. Να δημιουργείς περισσότερες δουλειές. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τελικά τις ανισότητες. Οι πράσινες πολιτικές είναι προοδευτικές, όχι η υπεράσπιση του λιγνίτη. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τους φόρους, να προστατεύεις το εισόδημα από τις ανατιμήσεις, να φέρνεις ξένα κεφάλαια. Αυτά είναι προοδευτικές πολιτικές. Για να πάψουν, επιτέλους, σε αυτή τη χώρα να χάνουν το νόημά τους οι λέξεις και πάνω απ’ όλα προοδευτικό είναι, να υπερασπίζεσαι και να αναδεικνύεις περήφανα τη χώρα σου στον κόσμο. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική και αυτή την ακολουθεί η δική μας παράταξη, η ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος επί πολλά λεπτά από τους βουλευτές του.

    Όταν ωστόσο έκλεισαν οι πόρτες και άρχισε η συνεδρίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε και προς τους βουλευτές του τον στρατηγικό πολιτικό σχεδιασμό του, δηλαδή να ολοκληρώσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα τετραετή θητεία και να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή δημοσκοπική υστέρηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Κατηγορηματικό «όχι» στο lockdown – Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ