• Πολιτική

    Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε στην αρχή μιας νέα εποχής – Έκτακτη σύνοδος της Βουλής την Τρίτη

    • NewsRoom
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας» και «αν υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν, θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο.

     Δυστυχώς, είπε, «η παραδοχή πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η ΕΕ για το απαραβίαστο των συνόρων, διαλύθηκε από την επίθεση της Ρωσίας και πλέον «είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής» με οικονομικές συνέπειες για όλους και τίμημα θα είναι υψηλό.

     Γι’ αυτό, τόνισε, «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας» και επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε στη σχετική πρότασή του η οποία και έγινε αποδεκτή από τους ευρωπαίους ηγέτες.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Όπως έκανε εξάλλου γνωστό ο Πρωθυπουργός, ζήτησε ήδη να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία, καθώς δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

    «Ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα», υπογράμμισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεοδωρικάκος: Ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από τους Έλληνες

    Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στο Κίεβο – Νέο διάγγελμα Ζελένσκι, καλεί τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ