• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μελιτούπολη – Εκεχειρία συζητά ο Ζελένσκι (LIVE update όλες οι εξελίξεις)

    • NewsRoom
    Έκρηξη στο Κίεβο


    • Στο Κίεβο μπήκαν τα ρωσικά στρατεύματα
    • Πρόσκληση Ζελένσκι σε Πούτιν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
    • Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς
    • Έκτακτες συνομιλίες σήμερα των ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Σε εξέλιξη η «πολιορκία» του Κιέβου – Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διαμηνύσει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να παραδοθεί η Ουκρανία μέσα στην ημέρα προκειμένου να σταματήσουν οι επιχειρήσεις.

    ❗ LIVE όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο mononews

    Αίτημα Ουκρανίας στο ΔΝΤ

    Εκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ ζήτησε η Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters. Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα το Ταμείο καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο.

    Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη Μελιτούπολη

    Ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στη Μελιτούπολη, στα νότια της Ουκρανίας

    Εκπρόσωπος Βολοντίμιρ Ζελένσκι:  Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία

    Η Ουκρανία συνεχίζει να διαπραγματεύεται για να ξεκινήσει η συζήτηση για την εκεχειρία με τη Ρωσία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, διαψεύδοντας πληροφορίες περί παγώματος της διαδικασίας.

    Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκίνησε ήδη μία συζήτηση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η ρωσική πλευρά φέρεται να πρότεινε μία συνάντηση σε προπαρασκευαστικό επίπεδο στο Μινσκ, ενώ η ουκρανική πλευρά φέρεται να πρότεινε το Ισραήλ ως τόπο φιλοξενίας για τη συνάντηση των δύο προέδρων

    Απώλειες για τις ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με τους Ουκρανούς

    Οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες και σταμάτησαν κοντά στην πόλη Κονοτόπ, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

    Βολές πυροβολικού ακούστηκαν στο Κίεβο, κατέστρεψαν εργοστάσιο ηλεκτρισμού οι Ρώσοι

    Βολές πυροβολικού ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με μαρτυρία στο Reuters. Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι υπήρξαν έντονοι πυροβολισμοί στο δυτικό τμήμα του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν εργοστάσιο ηλεκτρισμού κοντά στην πόλη.

    Την ίδια ώρα ανταλλαγή πυροβολισμών ακούγονται στην περιοχή της Μαριούπολης, ενώ μάχες συνεχίζονται στην Μελιτούπολη, αλλά και σε πόλεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.

    Ζελένσκι: Είμαστε όλοι στο Κίεβο

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται στο Κίεβο για να «υπερασπιστεί» την Ουκρανία, παρά την προώθηση των Ρώσων στρατιωτών, σε βίντεο όπου εμφανίζεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, έξω από το κτίριο της προεδρίας.

    «Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ, για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», είπε ο Ζελένσκι.

    Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

    Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη πυρκαγιά και έκρηξη στο Χάρκοβο

    Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη πυρκαγιά και έκρηξη στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

    Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορεί την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου

    Για πιθανά εγκλήματα κατηγορεί την Ρωσία η Διεθνής Αμνηστία επικαλούμενη επιθέσεις κατά κατοικιών, νοσοκομείων και δομών φροντίδας.

    Ουκρανοί φύλακες έριξαν προειδοποιητικά πυρά κατά Ουκρανών που προσπαθούσαν να στριμωχτούν σε τραίνα

    Ουκρανοί φύλακες έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να αποτρέψουν ποδοπάτημα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε τραίνα εκκένωσης για το Λβιβ.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα στο Λβιβ

    Η πόλη Λβιβ στην Δυτική Ουκρανία επέβαλε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας την νύχτα. Η απαγόρευση επιβάλλεται από τις 22.00 έως τις 06.00.

    Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις έβαλαν εναντίον δύο ξένων πλοίων κοντά στο λιμάνι Πιβντένι

    Οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν εναντίον του Namura Queen, υπό σημαία Παναμά, και του Millennial Spirit, υπό σημαία Μολδαβίας.

    Τα πληρώματα απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, από την ουκρανική υπηρεσία διάσωσης.

    Η Ουκρανία έχει κλείσει όλα τα λιμάνια της, λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

    Ουκρανία: Διμοιρία Τσετσένων έστειλε ο Πούτιν για να εξοντώσουν ουκρανούς αξιωματούχους, λέει η Daily Mail

    Διμοιρία ειδικών δυνάμεων από τη Τσετσενία έχει επιστρατεύσει στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο τη σύλληψη ή την εξόντωση συγκεκριμένων αξιωματούχων του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

    Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, σε κάθε στρατιώτη φέρεται να δόθηκε μια ειδική “τράπουλα” με φωτογραφίες και περιγραφές αξιωματούχων της ουκρανικής κυβέρνησης και αξιωματούχους ασφαλείας, που έχουν τεθεί στο στόχαστρο της Ρωσίας.

    Οι Ρωσία ανανέωσε την επίθεση χτυπώντας αεροπορικές επιδρομές το Χάρκοβο

    Οι ρωσικές δυνάμεις ανανέωσαν την επίθεσή τους στην ανατολική πόλη Χάρκοβο χτυπώντας την με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς.

    Τώρα ανταποκριτής  της Telegraph, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ από το Χάρκοβο, γράφει στο Twitter ότι ακούγεται σαν ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης χτυπά την πόλη.

    Πούτιν: Συμμορία τοξικομανών και νεοναζί η κυβέρνησή Ζελένσκι – Κάλεσε σε πραξικόπημα στην Ουκρανία

    Ο Πούτιν εξήρε τον ρωσικό στρατό για τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο πως απέναντί τους δεν βρίσκονται Ουκρανοί στρατιώτες αλλά «εθνικιστές τρομοκράτες». Παράλληλα κάλεσε ξανά τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα μπροστά στις ρωσικές δυνάμεις. Οι μάχες δεν δίνονται με τακτικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί εθνικιστές παίζουν τον ρόλο των αποσπασμάτων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Ο Πούτιν επιτέθηκε στην κυβέρνηση Ζελένσκι χαρακτηρίζοντάς την ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», ενώ κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του με πραξικόπημα, για να φύγουν από τη χώρα οι ναζί.

    Η Πολωνία ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

    Η Πολωνία ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

    Ο Mateusz Morawiecki είπε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει διαταγή έτοιμη να επιβάλει την κίνηση.

    Ο πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας είπε ότι σκοπεύει να κάνει το ίδιο.

    «Παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν, Λαβρόφ η Ε.Ε.

    Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας  έχει στα «σκαριά» η Ευρωπαϊκή Ένωση με «φόντο» την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος λίγη ώρα αφού ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ως ανεπαρκή την αντίδραση της Ευρώπης.

    Ο αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι η τρίτη δέσμη κυρώσεων θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.

    «Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

    Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

    Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες.

    «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

    «Ναι» στη διαπραγμάτευση για συνομιλίες υψηλού επιπέδου λέει ο Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να έχει υψηλόβαθμες συζητήσεις με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

    «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV.

    «Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».

    Νωρίτερα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Κίνα στηρίζει τη Ρωσία στις προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής λύσης μέσω διαλόγου, όπως μετέδωσε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

    «Είναι η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης», λέει ο Ζελένσκι

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλώς μια εισβολή, είναι η αρχή του πολέμου κατά της Ευρώπης. Ενάντια στην ενότητα της Ευρώπης. Ενάντια στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη. Ενάντια σε όλους τους κανόνες συνύπαρξης στην ήπειρο. Ενάντια στο γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να χωρίσουν τα σύνορα με τη βία».

    Επικοινωνία Μπορέλ – Τσαβούσογλου

    Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου «για τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

    Πρόσκληση Ζελένσκι σε Πούτιν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους» είπε σε νεότερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

    «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης» επεσήμανε ο ίδιος.

    Επέκρινε, παράλληλα, τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του. «Δεν βλέπουμε τι θα κάνετε» είπε, απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.

    ΟΗΕ: Η ρωσική εισβολή πιθανόν να αναγκάσει 5 εκατ. Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα

    Καύσιμα, χρήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό έχουν αρχίσει να εξαντλούνται σε τμήματα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, γεγονός που κινδυνεύει να αναγκάσει έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών.

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    Ντράγκι: Δραματική η έκκληση του προέδρου Ζελένσκι – Σήμερα δεν μπόρεσα να του μιλήσω

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ενημέρωσε σήμερα την βουλή της Ρώμης για την στάση της κυβέρνησής του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της ουκρανικής κρίσης και της ρωσικής εισβολής.

    «Η χθεσινή μας σύνδεση, κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο, με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ήταν δραματική. Μας είπε ότι δεν έχει άλλο χρόνο, ότι η Ουκρανία δεν έχει άλλο χρόνο, ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι ο στόχος της ρωσικής εισβολής. Είχαμε συμφωνήσει να ξαναμιλήσουμε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν μπόρεσε να είναι διαθέσιμος», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

    «Η επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αλλά η ατζέντα του Ρώσου προέδρου ήταν ευρεία και αναλυτικά προετοιμασμένη. Έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας βαθιάς αλλαγής των διεθνών σχέσεων, της μορφής που είχαν λάβει τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. Η επίθεση αυτή ήταν αδικαιολόγητη και απρόκλητη», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι
    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ θα στηρίξει με 110 εκατομμύρια ευρώ την Ουκρανία, με ανθρωπιστική αρωγή και για την χρηματοοικονομική σταθεροποίησή της, από την στιγμή που με την επίθεση αυτή «αποσυντέθηκαν ο κοινωνικός ιστός και η οικονομία της χώρας». Επανάλαβε, δε, ότι «πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη πίεση επί της Ρωσίας, για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων και την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    Παράλληλα, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διαθέσει συνολικά άλλους 3.400 άνδρες και γυναίκες του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού της για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, πάντα εντός της επικράτειας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε, τέλος, ότι «η χώρα του είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαίους εταίρους, σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και κατέκρινε την επιλογή να αυξηθούν, τα τελευταία χρόνια, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία.

    Λαβρόφ: Η Μόσχα θέλει να απελευθερώσει τους Ουκρανούς

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

    Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

    Χάρκοβο: Ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια

    Ο δήμαρχος της πόλης Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία κάλεσε τους κατοίκους να κατευθυνθούν σε σταθμούς του μετρό, καταφύγια και υπόγεια.

    Θεοδωρικάκος: Ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

    «Η καταδίκη της Ρωσίας και της επίθεσής της στην Ουκρανία είναι ομόθυμη από τον ελληνικό λαό και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Παράλληλα, πρόσθεσε: «Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου δε μπορεί να γίνει δεκτή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν, γι’ αυτό υπάρχουν κυρώσεις και από τις ΗΠΑ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτοχρόνως, η εισβολή στην Ουκρανία είναι και ένα μάθημα προς όλους μας. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι σε μία γειτονιά ταραγμένη, όπως είναι η δική μας γειτονιά, οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας, γιατί έχουμε έναν γείτονα, ο οποίος, δυστυχώς, όπως είδατε και τις τελευταίες μέρες συνεχίζει τις προκλήσεις, απίστευτη προπαγάνδα σε βάρος της χώρας».

    Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς

    Η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

    «Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη», πρόσθεσε.

    Ο ρωσικός εναέριος χώρος έκλεισε για τα βρετανικά αεροσκάφη

    Η Ρωσία απαγόρευσε τη διέλευση βρετανικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τη, ως απάντηση στις βρετανικές κυρώσεις.

    Μέρκελ: Σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή ιστορία η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

    Η Άνγκελα Μέρκελ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

    «Αυτός ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε η Μέρκελ.

    «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», υπογράμμισε.

    Άνγκελα Μέρκελ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
    Άνγκελα Μέρκελ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας

    «Οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μου είναι με τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτές τις φρικτές ώρες και ημέρες», επεσήμανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, εκφράζοντας την «πλήρη στήριξή της» στις προσπάθειες που καταβάλλουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και η G7 για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

    Ζελένσκι: Καλεί την ΕE να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

    «Δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες κυρώσεων. Η πίεση επί της Ρωσίας πρέπει να αυξηθεί. Αυτό είπα στην πρόεδρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

    Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: Καταταγείτε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας

    Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας καλεί όλους τους πολίτες της χώρας να καταταγούν ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

    Συγκεκριμένα στο tweet αναφέρεται: «Φέρτε μόνο το διαβατήριό σας και τον αριθμό ταυτότητάς σας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας».

    Οι Ρώσοι μπήκαν στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι πέταξε τα ρούχα του και έβαλε στρατιωτική στολή – «Φτιάξτε βόμβες μολότοφ» καλούν τους πολίτες

    Εικόνα εντός θαρραλέου ηγέτη φαίνεται πως θέλει να περάσει ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Ειδικότερα, ο Ζελένσκι έβγαλε την πολιτική περιβολή του και φόρεσε στρατιωτική στολή, στην προσπάθειά του να εμψυχώσει τον ουκρανικό στρατό για την υπεράσπιση της χώρας του από τη Ρωσία.

    Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Κίεβο

    Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα στο Κίεβο, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της Ουκρανίας σε tweet.

    Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η Ρωσία μπήκε στο Κίεβο και τανκ κινούνται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

    Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης.
    Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών.

    Στο ίδιο μήνυμα το υπουργείο ζητεί από τους κατοίκους του προαστίου να πάρουν τα όπλα.

    «Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!», έγραφε το μήνυμα.
    Ζελένσκι: Η Ρωσία θα πρέπει να «μιλήσει» με τη χώρα του «αργά ή γρήγορα».

    Η Ρωσία θα πρέπει να «μιλήσει» με την Ουκρανία «αργά ή γρήγορα», για να τερματιστούν οι μάχες, εκτίμησε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μερικές ώρες αφού το Κίεβο έγινε στόχος νέων ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    «Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα. Να μιλήσει για τον τρόπο που θα μπορέσει να δοθεί τέλος στις μάχες, να σταματήσει η εισβολή. Όσο πιο σύντομα αρχίσει αυτή η συζήτηση, τόσο πιο μειωμένες θα είναι θα είναι οι απώλειες για τη Ρωσία», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.
    Κατήγγειλε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει περιοχές όπου ζουν άμαχοι στο Κίεβο, υμνώντας ταυτόχρονα τον «ηρωισμό» των ουκρανών έναντι της ρωσικής εισβολής και διαβεβαιώνοντας ότι οι ουκρανοί στρατιώτες κάνουν «το παν εντός των δυνάμεών τους» για να υπερασπιστούν τη χώρα.
    «Απόψε άρχισαν να βομβαρδίζουν συνοικίες. Αυτό μας θυμίζει το 1941», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στην επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας.

    Πρόφερε τη φράση αυτή στα ρωσικά, απευθυνόμενος προφανώς στους ρωσόφωνους Ουκρανούς και στους πολίτες της ίδιας της Ρωσίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι ρωσικές αρχές «λένε ότι οι περιοχές όπου ζουν άμαχοι δεν είναι στόχοι, αλλά αυτό είναι ένα ακόμη από τα ψέματά τους. Στην πραγματικότητα, δεν κάνουν καμιά διάκριση», είπε, στα ουκρανικά αυτή τη φορά.

    «Οι Ουκρανοί έδειξαν ηρωισμό», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους. Εξαπολύοντας την εισβολή χθες οι ρωσικές δυνάμεις «νόμιζαν ότι οι δυνάμεις μας θα ήταν κουρασμένες, αλλά δεν είμαστε κουρασμένοι».

    Απευθυνόμενος, ξανά στα ρωσικά, στους Ρώσους που διαδήλωσαν χθες κατά του πολέμου –έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις–, είπε «σας βλέπουμε, μας ακούσατε και μας πιστέψατε. Αγωνιστείτε για εμάς, αγωνιστείτε εναντίον του πολέμου».

    Στο διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκρινε ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του δείχνει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη Δύση δεν αρκούν και στηλίτευσε το ότι μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας συνεχίζει απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

    Live εικόνα από το Κίεβο:

    Λαβρόφ: Συνομιλίες με αξιωματούχους του Ντονμπάς

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας αργότερα σήμερα στη Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Μπόρις Τζόνσον: Υπόσχεται επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο τις προσεχείς ημέρες

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να ενισχύσει την βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του σήμερα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από τις επιθέσεις κατά του Κιέβου, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

    Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το νησί Ζμίνι, νότια της Οδησσού

    Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το νησί Ζμίνι, στη Μαύρη Θάλασσα, αφού παραδόθηκαν 82 Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι 13 συνοριοφύλακες που βρίσκονταν στο νησί αυτό, νότια του λιμανιού της Οδησσού, σκοτώθηκαν από τα πυρά ρωσικού πολεμικού πλοίου.

    Η Ρωσία στοχεύει να καταλάβει το Κίεβο και να σκοτώσει τον Ουκρανό πρόεδρο, λέει ο κυβερνητικός σύμβουλος

    Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, προειδοποίησε για τα σχέδια της Ρωσίας, λέγοντας ότι σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της πρωτεύουσας και να σκοτώσει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Ο Ζελένσκι είπε σήμερα το πρωί ότι είναι ο «νούμερο ένα στόχος» για τη Ρωσία. Ο ίδιος παραμένει στο Κίεβο, είπε ο κ. Podolyak, παρά τις αναφορές ότι είχε διαφύγει.

    Η Μόσχα θα αναπτύξει αλεξιπτωτιστές για την φύλαξη του Τσερνόμπιλ

    Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

    Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Ωστόσο, την ίδια στιγμή η πυρηνική υπηρεσία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην τοποθεσία του αδρανούς πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με το Reuters.

    Μάχες μαίνονται βόρεια του Κιέβου

    Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται σήμερα εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

    «Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτή, η προέλαση «των υπέρτερων δυνάμεων του στρατού σταμάτησε στον πόταμο Τετερόφ. Η γέφυρα του ποταμού καταστράφηκε».

    Το γενικό επιτελείου στρατού της Ουκρανίας επεσήμανε εξάλλου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, προ των πυλών του Κιέβου, το οποίο χθες είχε δεχθεί επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες απωθήθηκαν.

    «Μια τακτική μονάδα των δυνάμεων ασφαλείας ελέγχει το αεροδρόμιο Γκοστομέλ όπου είχαν διεισδύσει χθες αερομεταφερόμενες ρωσικές μονάδες», σημείωσε στο Facebook.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκτακτες συνομιλίες σήμερα των ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα για μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Διπλωμάτες δήλωσαν ότι η σύνοδος θα αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα περιλαμβάνει την συζήτηση περαιτέρω επιλογών για την υποστήριξη της Ουκρανίας και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ το γεγονός ότι η Ρωσία προωθεί τις δυνάμεις της.

    Σχολείο στην περιοχή της Γκορλόβκα στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε από βλήμα – Νεκροί δύο εκπαιδευτικοί

    Ο  Ιβάν Πρίχοντκο, επικεφαλής της διοικητής της περιοχής Γκορλόβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής ότι ένα σοχλικό κτίριο χτυπήθηκε από βλήμα. «Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του σχολείου, δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν», ανέφερε.

    Ζελένσκι: Αργά ή γρήγορα η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει

    Η Ρωσία θα πρέπει να «μιλήσει» με την Ουκρανία «αργά ή γρήγορα», για να τερματιστούν οι μάχες, εκτίμησε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μερικές ώρες αφού το Κίεβο έγινε στόχος νέων ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    «Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα. Να μιλήσει για τον τρόπο που θα μπορέσει να δοθεί τέλος στις μάχες, να σταματήσει η εισβολή. Όσο πιο σύντομα αρχίσει αυτή η συζήτηση, τόσο πιο μειωμένες θα είναι θα είναι οι απώλειες για τη Ρωσία», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.

    Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
    Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Επίθεση με τεθωρακισμένα στο Κίεβο εντός της ημέρας περιμένουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

    Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.

    Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

    Ο Αντόν Χεραστσένκο επισήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

    Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

    Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.

    Ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Κίεβο, με τον πρόεδρο Πούτιν να απαιτεί την παράδοσή του. Σύμφωνα με τη daily mail, τα στρατεύματα της Ρωσίας βρίσκονται μόλις 30 χλμ από την ουκρανική πρωτεύουσα.

    Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Τα πλήγματα εναντίον του Κιέβου με πυραύλους Κρουζ ή βαλλιστικούς ξανάρχισαν. Άκουσα δύο ισχυρές εκρήξεις», ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών.

    Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την πρώτη ημέρα της επίθεσης, όταν, κατά ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη με πυραύλους Κρουζ στρατιωτική βάση στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

    Συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κίεβο χτυπήθηκε από συντρίμμια από πτώση αεροπλάνου.

    Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας.

    Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «ρωσικό αεροσκάφος» στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, έκανε από την πλευρά του γνωστό ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών.

    Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για μαχητικό ή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ούτε εάν αναφερόταν στους πυραύλους για τους οποίους έκανε λόγο ο στρατός.

    Video που κυκλοφορεί στα social media και φέρεται να δείχνει τη στιγμή της κατάρριψης:

    Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων κάνει πολλούς να φοβούνται πως το Κίεβο θα υποστεί επίθεση σύντομα και ότι θα πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις σε στρατηγικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας.

    Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε λόγο για «φρικιαστικά πλήγματα» στο Κίεβο από τη Ρωσία, που παρομοίασε με εκείνα της ναζιστικής Γερμανίας. «Η τελευταία φορά που η πρωτεύουσά μας είχε ζήσει κάτι τέτοιο ήταν το 1941, όταν είχε δεχθεί επίθεση από τη Ναζιστική Γερμανία.

    Η Ουκρανία νίκησε εκείνο το κακό και θα νικήσει κι αυτό», ανέφερε. Κάλεσε να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία και στον πρόεδρό της Βλαντίμιρ Πούτιν και όλες τις χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα και «να διώξουν τους Ρώσους με τις κλωτσιές από παντού». «Σταματήστε τον Πούτιν. Απομονώστε τη Ρωσία», αξίωσε.

    Την πρώτη ημέρα της εισβολής, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στην Γκοστομέλ, προ των πυλών του Κιέβου, δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν εκεί με ελικόπτερα, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, που διαβεβαίωσαν ότι η έφοδος αποκρούστηκε.

    Νωρίτερα σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο περί παρουσίας ρωσικών «ομάδων δολιοφθορών» στην ουκρανική πρωτεύουσα, καλώντας τους κατοίκους της να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

    Πέραν του Κιέβου, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης σήμερα ότι έγινε βομβαρδισμός με πύραυλο εναντίον θέσης της συνοριοφυλακής στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες».

    Η περιφέρεια αυτή δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία μεν, αλλά βρέχεται από την Αζοφική Θάλασσα.

    Ο πρόεδρος Ζελένσκι, ο οποίος κήρυξε στρατιωτικό νόμο καταρχήν για τριάντα ημέρες και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα, υπέγραψε χθες διαταγή γενικής επιστράτευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Στον αέρα τινάζει τα σχέδια της Ευρώπης για την ενεργειακή μετάβαση η εισβολή στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ