• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Πολλές φορές αισθάνομαι πως ο Τσίπρας αντιπολιτεύεται μια άλλη ΝΔ, που δεν υπάρχει

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στη λογική της «θετικής ψήφου» επέμεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του διαγραμματειακού οργάνου του κόμματος, όπου παρουσίασε τις κινήσεις της ΝΔ ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

    Μιλώντας ενώπιον των 144 καινούργιων επικεφαλής γραμματειών του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πλέον η ΝΔ είναι ένα διαφορετικό κόμμα, με προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να μπει σε μια στείρα αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν υπάρχει. Μιλάει για μία άλλη ΝΔ. Μιλάει για έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τόσο ο κ.Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση. Δε θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, δε θα πέφτει τίποτα κάτω αλλά ταυτόχρονα θα μιλάμε θετικά και προγραμματικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει πιθανότατα την χώρα σε εκλογές στις 26 Μαΐου, παράλληλα με τις ευρωεκλογές. Ωστόσο σε περίπτωση που επιλέξει οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, τότε οι Ευρωεκλογές θα μετατραπούν αυτόματα σε εθνική κάλπη.

    «Δεν ξέρω τί θα κάνει ο κ. Τσίπρας και αν θα επιλέξει να κάνει μαζί τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, οι ευρωεκλογές αποκτούν διαφορετική σημασία. Εμείς θα κάνουμε ακριβώς τα ίδια. Κάθε μέρα μετράει, δε θα πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Δε θέλουμε απλώς να γίνουμε κυβέρνηση, θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

    Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως ο στόχος που έχει θέσει η Πειραιώς είναι η κατάκτηση της πρωτιάς σε όλες τις περιφέρειες.

    Ο κ. Μητσοτάκης  θεωρεί προτεραιότητα κάθε πολίτης να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την μείωση φόρων και εισφορών αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    «Η ΝΔ είναι ένα βαθιά κοινωνικό και λαϊκό κόμμα. Είμαστε κοντά σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Είμαστε σήμερα μία διαφορετική ΝΔ καθώς πηγαίνουμε προς τις πολλαπλές εκλογές. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μία λογική ικανοποίηση για το γεγονός όταν πριν από τρία χρόνια παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο είχε υποστεί απανωτές εκλογικές ήττες. Πολλοί προεξοφολούσαν ότι βρισκόταν σε μία διαρκή πτωτική πορεία. Καταφέραμε όλοι μαζί αυτή την πτωτική πορεία να την αντιστρέψουμε, να ξανακάνουμε την ΝΔ ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική κάλπη οι ευρωεκλογές, αν ο Τσίπρας επιλέξει εκλογές τον Οκτώβριο (video) 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης στο CNBC: Μείωση φόρων σε επιχειρήσεις μέσα σε έναν μήνα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ