• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Παρέμβαση στην Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών

    • NewsRoom


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:30 στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, με προθεσμία να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

    Το πρόστιμο θα επαναλαμβάνεται για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα πληρώνεται μέσω της εφορίας, καθώς θα υπάρξει διασταύρωση.

    Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών. Πρόσθεσε ότι η ίδια άσκηση θα επαναληφθεί στο διάστημα από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ – Δωρεάν δύο self test για όλους



    ΣΧΟΛΙΑ