• Πολιτική

    Μητσοτάκης: «Κουτσή πάπια» ο Τσίπρας-Αδύναμος να παράξει έργο αλλά μπορεί να παράξει ζημιά

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με «κουτσή πάπια», την αγγλοσαξωνική έκφραση «lame duck», παρομοίασε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει το χρόνο ζωής της μετά την παραίτηση Κοτζιά και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες των τελευταίων ημερών. «Όλοι ξέρουν ότι θα φύγει σύντομα η κυβέρνηση. Είναι αδύναμη να παράξει έργο αλλά μπορεί να παράξει ζημιά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Ήρθαμε σήμερα να συζητήσουμε για το Brexit και προέκυψε… exit Κοτζιά», είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος της ΝΔ, που συνέχισε την ευθεία επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Πως γίνεται να αποπέμπει ο πρωθυπουργός υπουργό που είναι απόλυτα συντεταγμένος μαζί του στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και να κρατά υπουργό που είναι απέναντι; Ο κ. Τσίπρας είναι ξεκάθαρα όμηρος του κ. Καμμένου. Θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να παραμείνουν στην εξουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να ισχυρίζεται ότι δεν θέλει διγλωσσία και να ανέχεται τον βασικό εκφραστή της διγλωσσίας, τον κ. Καμμένο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    «Να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο τι είναι αυτό που τους κρατά τόσο σφιχταγκαλιασμένους πέρα της προφανούς αγάπης για την καρέκλα», απάντησε λακωνικά σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

    Στο ζήτημα της διαρροής από το υπουργικό συμβούλιο περί αιτιάσεων του Νίκου Κοτζιά για τη χρήση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια «σοβαρή κατηγορία» και συμπλήρωσε με νόημα: «Μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι ο κ. Κοτζιάς δεν απεπέμφθη για τη θέση του στο Μακεδονικό, άρα κάποιος άλλος λόγος υπάρχει.»

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε, λέγοντας «αφήστε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» ο Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι επενδύσεις θα ξεκολλήσουν από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση: Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς



    ΣΧΟΛΙΑ