• Ελλάδα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    «Ο κ.Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον κ. Κοτζιά, τον θερμότερο υποστηρικτή της συμφωνίας των Πρεσπών, και κράτησε τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τη συμφωνία. Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, που προκάλεσε μεγάλες ρωγμές στους κόλπους της κυβέρνησης, με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

    Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μάλιστα, στην ανακοίνωση της γραμματείας του πρωθυπουργού σημειώνεται πως «Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη στάση του πρωθυπουργού και την τακτική των ίσων αποστάσεων που κράτησε απέναντι στον ίδιο και τον κ. Καμμένο, θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του παρείχε αρκετή στήριξη στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Άμυνας.



    ΣΧΟΛΙΑ