• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Είναι απλό και ξεκάθαρο – Οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν

    • NewsRoom
    Αlpha Bank, Viva Wallet: Υπόθεση για δύο η κάρτα Freedom Pass

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Νέα έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

    «Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό, το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, ο Άντονι Φάουτσι: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στην μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    «Αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα εμβολίων διαθέσιμων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας. Και θέλω να κάνω ακόμη μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ειδική αναφορά έκανε στις θέμα της Τουρκίας εκφράζοντας την ικανοποίησή του από το αρχικό σχέδιο των συμπερασμάτων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί. Τόνισε ότι αποσαφηνίζεται πως «το πλαίσιο βελτίωσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία πρέπει να γίνει με σταδιακό, αλλά και αναστρέψιμο τρόπο σε περίπτωση που η Τουρκία επανέλθει σε προκλητική συμπεριφορά, επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής του περασμένου Μαρτίου».

    Για το Κυπριακό υπογράμμισε ότι στην συζήτηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες «είναι πολύ σημαντικό να επαναληφθεί, με τρόπο κατηγορηματικό, ότι η μόνη λύση μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Οποιαδήποτε συζήτηση λύσης που αφορά τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών να απορρίπτεται επί της αρχής, διότι αντιβαίνει σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    Τέλος, σημείωσε ότι αναμένουμε από την 1η Ιουλίου την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, «έτσι ώστε να επιτραπεί με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Στο ζήτημα της μετανάστευσης, ανέφερε ότι αναγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος της Τουρκίας ως προς την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και τόνισε ότι η Αθήνα δεν είναι καθόλου αντίθετη σε μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση, υπό δύο προϋποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει η Τουρκία να τηρήσει απαρέγκλιτα:

    «Η πρώτη είναι η αποφυγή οποιασδήποτε εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών και η δεύτερη προϋπόθεση -προφανώς- είναι η αποδοχή της επιστροφής στην Τουρκία ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά και οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Σεβασμός και ισότητα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

    Το «μπλόκο» Μητσοτάκη στις διακοπές και τα… συγχαρητήρια



    ΣΧΟΛΙΑ