• Πολιτική

    Το «μπλόκο» Μητσοτάκη στις διακοπές και τα… συγχαρητήρια

    • Νένα Σώκου

    Από την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


    Τέλος στα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε δυσαρέσκεια για κάποιους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε κρίσιμες υποθέσεις με μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία, έβαλε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και δημοσιεύματα, τα οποία άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την θέση του υπουργού στο ΠροΠο, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε να προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό, κάτι που τελικά δεν φαίνεται ότι είναι στα άμεσα σχέδια του πρωθυπουργού.

    Δεν αποκλείεται πάντως τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης του κ. Χρυσοχοΐδη να μην απηχούν παρά ευσεβείς πόθους «γαλάζιων» βουλευτών, που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την διείσδυση τόσων ΠΑΣΟΚογενών στο κυβερνητικό σχήμα.

    Όποια και να είναι η πηγή τέτοιων δημοσιευμάτων, χθες στο υπουργικό ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του δίνοντας συγχαρητήρια στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

    «Και είναι αλήθεια και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό, σε όλα τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Ελληνική Αστυνομία, όπως έδειξαν οι διαλευκάνσεις πρόσφατων υποθέσεων, η Αστυνομία ξέρει και μπορεί να φτάνει στη λύση με επαγγελματισμό, με μέθοδο, με υπομονή, με αξιοποίηση της τεχνολογίας.

    Τελευταία, άλλωστε, δεν αποκαλύπτει ενόχους από μόνη της φέρνει αποτελέσματα μόνο όταν τίθενται στη διάθεση, στα χέρια των ειδικών. Και με τη νέα διάταξη δυνάμεών της, η Ελληνική Αστυνομία φιλοδοξεί να οδηγεί πιο γρήγορα, πιο τεκμηριωμένα τους παρανόμους στη Δικαιοσύνη» είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλους τους υπουργούς του.

    Αλλά δεν ήταν τα συγχαρητήρια στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η μόνη είδηση που βγήκε εκτός της επίσημης ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου.

    Από τα χείλη του πρωθυπουργού οι υπουργοί επίσης πληροφορήθηκαν αυτό που υπήρχε ως υποψία και χθες έγινε βεβαιότητα: ότι οι ημέρες ανάπαυλας -και- φέτος το καλοκαίρι θα είναι μετρημένες, καθώς η κυβέρνηση -όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης- θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο και διακοπές δεν θα υπάρχουν.

    «Οι πολίτες μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι γιατί οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος» είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας σήμα στους υπουργούς ότι οι καρέκλες στα γραφεία τους δεν πρέπει να μείνουν για πολλές μέρες άδειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης στο υπουργικό: Έρχεται ο ατομικός κουμπαράς για τους εργαζόμενους κάτω των 35 ετών

    Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης: Ευρωτουρκικές σχέσεις και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής



    ΣΧΟΛΙΑ