• Πολιτική

    Μητσοτάκης για κορονοϊό: Ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός

    • NewsRoom

    Από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


    Έκκληση στους πολίτες να δείχνουν υπεύθυνη στάση σε περίπτωση που εκδηλώνουν συμπτώματα του κορονοϊού απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός.

    Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι φαινόμενα κερδοσκοπίας θα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

    Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εκδηλώθηκαν ήδη δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αντιμετωπίζονται, και ένα τρίτο κρούσμα το οποίο μόλις ανακοινώθηκε στην Αθήνα.

    «Συνεχίζουν να εξετάζονται και άλλες ύποπτες περιπτώσεις, οι πιο πολλές μέχρι τώρα καταλήγουν σε αρνητικά αποτελέσματα. Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινότητά μας όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών -των γιατρών- και θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης  για τα ζητήματα αυτά.

    » Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα.

    » Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός.

    » Ταυτόχρονα όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού.

    » Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    » Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.

    «Καμία έλλειψη στην αγορά»

    » Όσο για την αγορά, θέλω να τονίσω ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό. Ας μην δημιουργείται, λοιπόν, αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές. Περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ