• Κοινωνία

    Τι γνωρίζουμε για το πρώτο κρούσμα κορονoϊού στην Αθήνα – Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

    • NewsRoom


    Τρία είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα του κορονoϊού στην Ελλάδα: η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη, το παιδί της και μία γυναίκα στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

    Η ασθενής, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα, προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.

    Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

    Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

    “Επιβεβαιώνω τη διάγνωση τρίτου κρούσματος που αφορά συμπατριώτισσά μας, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων, που αφορούν στην τρίτη περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας”, δήλωσε ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον κοροναϊό, καθηγητής-λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών υγείας για το θέμα.

    Παρών ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε ότι ματαιώνονται προληπτικά όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

    “Με βάση τις συστάσεις και οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε ο κος Κικίλιας.

    Ο κος Τσιόδρας απ’ την πλευρά του, στο πλαίσιο της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που βρίσκονται σε έξαρση αυτήν την εποχή, συνέστησε για μια ακόμη φορά στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον.



    ΣΧΟΛΙΑ