• Πολιτική

  Μητσοτάκης για ιδιωτική ασφάλιση: «Μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος»

  • NewsRoom
  Μητσοτάκης

  Φωτογραφία από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος


  Την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, για δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό, στην συνάντηση του με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

  Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ  ανέφερε ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».

  Υποστήριξε επίσης ότι απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα υποχρεωτικής- ασφάλισης (κρατική συμμετοχή), ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης (ιδιωτική ασφάλιση) τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Σημείωσε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων.

  Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, αφ’ ενός η υγεία και αφ’ ετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τέλος, αναγνώρισε ότι το νέο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας έχει καταστήσει απολύτως φερέγγυα την ασφαλιστική αγορά και ότι αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για τα χρέη των ιδιωτών: 120 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης στους FT: «Θα γίνει σαφές ότι ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα θα αλλάξουν»  ΣΧΟΛΙΑ