• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για τα χρέη των ιδιωτών: 120 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Ρύθμιση 120 δόσεων για τους πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: Το λεγόμενο «λευκό μητρώο» που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

    Για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία η πρόταση της ΝΔ είναι μια ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό των 20 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ θα υπάρξουν άμεσες διευκολύνσεις και για τις 130.000 οικογένειες που βρίσκονται σε ομηρία περιμένοντας τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση το νόμο Κατσέλη που θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες.

    Όσον αφορά τις επιχειρήσεις η πρόταση της ΝΔ αφορά μια απλοποιημένη και αυτόματη εξωδικαστική επίλυση που θα προκύπτει με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση κάθε επιχείρησης και τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών της. Η διαδικασία ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας και η εξόφληση των πιστωτών θα ολοκληρώνεται εντός 24 μηνών. Και με την παρέλευση τριετίας από την πτώχευση θα απαλλάσσεται ο οφειλέτης από όλα τα χρέη του, εκτός εάν εν τω μεταξύ έχει διαπιστωθεί δόλος κατά την πτώχευση. Και αυτό για να μπορεί να επανέλθει ταχύτερα στην οικονομική δραστηριότητα.

    Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη.

    Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.

    Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε.

    Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά.

    Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άδεια τα πορτοφόλια (επί ΣΥΡΙΖΑ): Δεν πληρώνουμε τα χρέη μας στην εφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για 312.812 νοικοκυριά: Στην «μαύρη λίστα» για χρέη έως 500 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις αλυσίδες του ελληνικού χρέους τα σημερινά βρέφη! Χρέη προπαππούδων στις πλάτες των δισέγγονων



    ΣΧΟΛΙΑ