• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Εγκαινιάζει σήμερα το νέo data center της Lamda Hellix

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης: Η χώρα έχει να δρομολογήσει ένα μεγάλο συνεκτικό σχέδιο αρδευτικών έργων από το ’60

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στις 10:30 το πρωί πραγματοποιούνται τα εγκαίνια εργασιών του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Μαζί του θα βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει και οι προετοιμασίες για την έναρξη εργασιών στο αντίστοιχο μεγάλο πρότζεκτ που προετοιμάζει η Microsoft. Η αγορά γης που θα φιλοξενήσει τα τρία data centers που σχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

    Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις που δρομολογούν Microsoft και Lamda Hellix θα αφήσουν ένα άμεσο οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες, ενώ το ύψος των επενδύσεων για τη λειτουργία τους θα προσεγγίσουν τα 900 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, ο μεγάλος κύκλος επενδύσεων στα data centers, που φιλοδοξούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ανοίγει και επισήμως από σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

    Αυτό θα είναι και το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρεία μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

    Επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ

    Τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια θα υποδεχτούν ο κ. Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, και ο Ντέιβιντ Ρούμπεργκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Digital Realty, υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

    Οι νέες επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αγγίξουν το ποσό των 400 εκατ. ευρώ και το αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ.

    Κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν οι κύριοι Μητσοτάκης, Κάκκος και Ρούμπεργκ, τον περασμένο Ιούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του σχεδίου της πολυεθνικής.

    Τότε είχε τονιστεί πως η ανάπτυξη «ουδέτερων» υποδομών data centers επιτρέπει σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις να διατηρήσουν την αυτονομία τους όσον αφορά στην αξιοποίηση του cloud, λειτουργώντας όπως ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες καθιστώντας μια χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών.

    Επίσης, αυτού του τύπου οι υποδομές επιτρέπουν στους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υποδομών να προσφέρουν αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σημαντικές επενδύσεις σε νέα data centers φέρνει η εξαγορά της Lamda Hellix από την Digital Realty



    ΣΧΟΛΙΑ