• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Με μισθό Γενικού Γραμματέα πλέον οι αμοιβές διοικητών νοσοκομείων

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Νέα κίνητρα για την προσέλκυση στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, που θα στελεχώσουν τις θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο καθορίζει το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου, περιέγραψε ως πρωταρχικής σημασίας την παροχή επιπλέον κινήτρων για τους διοικητές των νοσοκομείων, προκειμένου να επιλυθούν πάγια προβλήματα στη λειτουργία τους, με στόχο την ταχεία εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και την εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έρχεται αύξηση στις απολαβές των διοικητών των μεγάλων νοσοκομείων, οι οποίοι στο εξής θα αμείβονται όπως οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων.

    Όπως εξήγησε, αυξημένες θα είναι και οι απολαβές των διοικητών σε μικρότερα νοσοκομεία. Επιπλέον τόνισε ότι όλοι ανεξαιρέτως θα λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας, όταν πιάνουν ή ξεπερνούν τους στόχους, που έχουν θέσει σε συνεργασία με τον πολιτικό τους προϊστάμενο, τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εν προκειμένω.

    Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επαναλάβει ότι στην περίπτωση, που κάποιος διοικητής δεν θα καταφέρνει να πιάνει τους στόχους, θα απομακρύνεται και ο Υπουργός Υγείας θα καλείται να τον αντικαταστήσει με ένα από τους δύο εναπομείναντες υποψήφιους, οι οποίοι έφθασαν στην τελική φάση της αξιολόγησης.

    «Δεν μπορούμε να γίνουμε Σιγκαπούρη, που είναι η μόνη χώρα που δίνει μεγαλύτερους μισθούς στους λειτουργούς του δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο οφείλουμε να αυξήσουμε τις απολαβές των διοικήσεων, για να προσελκύσουμε ικανά στελέχη από την αγορά».

    Ο πρωθυπουργός εξήρε τη σημασία της αξιολόγησης στις διοικήσεις των φορέων του δημοσίου, αναφέροντας ότι έχει επικριθεί για τις θέσεις του στο παρελθόν, από όταν ακόμη ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επιπλέον εξήγησε ότι το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά θα έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία επιλογής διοικητών του δημοσίου, η οποία θα ξεκινήσει με το νέο πλαίσιο από τον Ιανουάριο του 2024, αρχής γενομένης από τα νοσοκομεία της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξιφαράς: Απαιτούνται παρεμβάσεις στη βασική αγορά για να κρατηθούν οι τιμές σε προσιτά επίπεδα

    Στουρνάρας στην Handelsblatt: Στο υψηλότερό τους σημείο τα επιτόκια – Πότε θα μειωθούν

    Σταϊκούρας: Θα συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ