• Πολιτική

    Αποκλειστικό mononews – Μητσοτάκης στους ξένους θεσμικούς: «Γιατί πρέπει να έρθετε να επενδύσετε στην Ελλάδα»

    • Contributor
    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας – Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Morgan Stanley

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας – Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Morgan Stanley


    Ηχηρό μήνυμα στους ξένους ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός που αξίζει να επενδύσουν, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο της Morgan Stanley και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

    Το mononews παρακολουθεί όλα όσα γίνονται στο σημαντικό αυτό συνέδριο, όπως φυσικά και την ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού την οποία άκουσαν σημαντικοί Ελληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

    Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προκλητήριο στους ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα καθώς έχει γυρίσει σελίδα και έχει εισέλθει πλέον σε μια μακροχρόνια και βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

    «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολλές επιχειρήσεις που αξίζουν την προσοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός στέλνοντας ισχυρό μήνυμα πως η Ελλάδα γύρισε σελίδα, με μετρήσιμα πλέον αποτελέσματα.

    Αναλύοντας τα οικονομικά δεδομένα για τη χώρα μας ο πρωθυπουργός μίλησε ιδιαίτερα για τον σπουδαίο ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη της οικονομίας ο τουρισμός, ειδικά μετά το φετινό ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουριστικά έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ το 2023, κάτι που σημαίνει ότι ο πήχυς ανεβαίνει ψηλά για την επόμενη χρονιά.

    Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα τον τουρισμό για το 2024 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι και αυτή μια καλή χρονιά για τον κλάδο, γεγονός που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση, μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στο φορολογικό καθεστώς, στις υποδομές, στη δικαιοσύνη κ.λπ.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, οι θεσμικοί επενδυτές που άκουσαν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το μεταρρυθμιστικό πλάνο που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό.

    Στο συνέδριο βρίσκονται μεταξύ άλλων, οι: Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής, Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτριος Κυπαρίσσης, CEO της Optima Bank, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS-Energy & Metals, Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO της Ιντρακάτ, ο κ. Kων/νος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Λάµπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος Ideal, η κα Άννα Καλλιάνη, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο ιδρυτής και CEO του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Σ. Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος της Intracom, ο Ορέστης Τσακαλώτος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου Qualco, ο Κωνσταντίνος Μπήτρος  της HIG Capital).

    Επίσης, στο συνέδριο βρίσκονται η κ. Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του δ.σ. της Fourlis, ο κ. Ευθύμης Μπουλούτας, επικεφαλής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κ. Μίμης Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance

     

    Συνεχής ενημέρωση από το Λονδίνο…

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της Morgan Stanley: Οι ελληνικές επιχειρήσεις αξίζουν την προσοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών

    Αποκλειστικό: Ποιοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες βρίσκονται τώρα στο συνέδριο της Morgan Stanley – Το mononews στο Λονδίνο, συνεχής ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ