• ΑΓΟΡΕΣ

    Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα στο Λονδίνο – Κοντόπουλος: Ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επαφές με ελληνικές εισηγμένες

    Κυριάκος Μητσοτάκης - Κώστας Κωστόπουλος - Γιάννος Κοντόπουλος

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας – Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Morgan Stanley – Γιάννος Κοντόπουλος, Χρηματιστήριο Αθηνών


    Στο Λονδίνο χτυπάει σήμερα, Δευτέρα 27/11, και την Τρίτη 28/11 η καρδιά της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

    Από το Σάββατο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, βρίσκονται εκεί τα στελέχη της ΕΧΑΕ, που, σε συνεργασία με τον κ. Kωνσταντίνο Κωστόπουλο, μέλος του investment banking της Morgan Stanley, για να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το διήμερο roadshow, στο οποίο θα δώσει το παρών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Τα στελέχη της ΕΧΑΕ και ο ίδιος ο CEO του ομίλου, ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, δίνουν μεγάλη σημασία στο event, το οποίο έρχεται μετά τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης με πιστοποίηση στην ΕΚΤ (DBRS, Scope Ratings και S&P), ενώ έπεται μία ακόμα, της Fitch, την 1η Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Κοντόπουλος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα αποτελέσει την απαρχή για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά. Όπως αναφέρουν πηγές στο περιβάλλον του κ. Κοντόπουλου, έχει διαπιστωθεί αυξημένο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές για συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των εισηγμένων εταιρειών που θα δώσουν το παρών.

    Τριάντα επτά εισηγμένες λοιπόν, μεταξύ των οποίων και η «συγγενής» Τράπεζα Κύπρου, αναμένεται να δώσουν το παρών και να εκπροσωπηθούν στον υψηλότερο βαθμό από τα κορυφαία στελέχη τους, διευθύνοντες συμβούλους και ιδιοκτήτες.

     

    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO ΕΧΑΕ (Χρηματιστήριο Αθηνών)
    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO ΕΧΑΕ

    Πρώτο ρόλο στο στήσιμο της εκδήλωσης έχει βεβαίως ο κ. Κων/νος Κωστόπουλος από το investment banking της Morgan Stanley, ο οποίος εργάστηκε αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι πρωταγωνιστές της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας από τον κλάδο της ενέργειας και τον τραπεζικό τομέα. ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Τράπεζα Κύπρου, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ιντεάλ, Ιντρακάτ, Ιντραλότ (σ.σ. που μέχρι προσφάτως βρισκόταν στην Επιτήρηση), Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο, είναι οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο roadshow.

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί ώρα Λονδίνου, δηλαδή μισή ώρα πριν από το άνοιγμα της αγοράς στην Αθήνα. Από τις 8.30 έως τις 10.30 θα πραγματοποιηθούν οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παριστάμενους εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων και τους θεσμικούς επενδυτές.

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να εκφωνήσει ομιλία και να συμμετάσχει σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του investment banking στις αναδυόμενες αγορές κ. Luigi Rizzo.

    Από εκεί και μετά θα πραγματοποιηθούν one on one επαφές των εισηγμένων με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές και τους αναλυτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το μεσημέρι της ίδιας μέρας η συζήτηση για την ενέργεια με συμμετοχή εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της στην Ελλάδα, τους κ.κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πέτρο Τζαννετάκη από τη Motor Oil, Kων/νο Μαύρο από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Αλέξανδρο Εξάρχου, CEO της Ιντρακάτ.

    Στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Πατέλη.

    Την επόμενη μέρα, στις 28 Νοεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει ο τραπεζικός κλάδος και μάλιστα στις 9.30 το πρωί, ώρα Λονδίνου ή 11.30 ώρα Ελλάδος με την ελληνική αγορά ανοιχτή ήδη μία ώρα.

    Η προσοχή της αγοράς λοιπόν, αναμένεται να εστιαστεί στο πάνελ όπου θα μετέχουν οι κ.κ .Βασίλειος Ψάλτης CEO της Alpha, Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής, και Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ενδιαφέρον δε, αναμένεται ότι θα έχει την ίδια μέρα η συζήτηση για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με συμμετοχή των κ.κ. Στέλιου Ηλία από την BC Partners, Σπύρου Σπυρόπουλου από την Oaktree, Αna Piecas από την Macquarie και Στέλιος Θεοδοσίου από την HIG Realty.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί το 2024 προοιωνίζεται συναρπαστικό για το Χρηματιστήριο Αθηνών και τα ελληνικά ομόλογα

    Bloomberg: Ο Κ. Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα για τα Ελγίνεια Μάρμαρα στη συνάντηση με τον Σούνακ

    Eurobank: Στο 2,3% η ανάπτυξη για την Ελλάδα την τριετία 2023-2025 – 4η ταχύτερη στην ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ