• Πολιτική

    Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

    • NewsRoom
    Νότης Μηταράκης, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

    Νότης Μηταράκης, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου


    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας θυμίζει το παρελθόν του, με τα οδυνηρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς», απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην ανακοίνωση του τμήματος Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

    Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι σε σχέση με το μεταναστευτικό, η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» και από φέτος λειτουργούν «νέες κλειστές/ελεγχόμενες δομές, συνεχίζοντας τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο βάσει του διεθνούς δικαίου».

    Νωρίτερα, το τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί στην Κυβέρνηση με αφορμή το χθεσινό ΚΥΣΕΑ, κατηγορώντας την πως προτίθεται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων με κλείσιμο των συνόρων και όχι με «προστασία και αλληλεγγύη» στους πρόσφυγες.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ως ετοιμάζει για τους πρόσφυγες «επικίνδυνες για την ζωή τους επαναπροωθήσεις στην θάλασσα, παγίδες θανάτου στον Έβρο, με φράχτες, σειρηνοφόρα οχήματα που τρελαίνουν με την ένταση του ήχου που εκπέμπουν, με εκτοξευτήρες νερού που δεν είναι για να σβήνουν φωτιές, αλλά για να διαλύουν τα σώματα και να σβήνουν τις ελπίδες των ανθρώπων».

    Διαβάστε επίσης

    Τραγικές εικόνες από την Καμπούλ: Μητέρες πετούν τα παιδιά τους στο συρματόπλεγμα του αεροδρομίου ελπίζοντας να τα σώσουν
    Καμπούλ: Στους 12 οι νεκροί στο αεροδρόμιο – Οι Ταλιμπάν καλούν τον κόσμο να επιστρέψει σπίτι του
    Τι είναι η Σαρία και τι σημαίνει για τις γυναίκες του Αφγανιστάν



    ΣΧΟΛΙΑ