• Πολιτική

    Μυρσίνη Ζορμπά: «Εθνικιστική έξαρση» οι αντιδράσεις για την περίπτωση μεταφοράς του «Δρομέα» στα Σκόπια

    • NewsRoom
    Μυρσίνη Ζορμπά

    Μυρσίνη Ζορμπά


    Στην αρχική της θέση περί ανύπαρκτης πρότασης επιμένει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά περί των καταγγελιών του εικαστικού Κώστα Βαρώτσου για την μεταφορά του αγάλματος του «Δρομέα» στα Σκόπια και την ανταλλαγή του με κάποιο από τα προπαγανδιστικά αγάλματα της εποχής του Γκρουέφσκι.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» η υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε με το διάσημο γλυπτό που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης της Αθήνας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η κ. Ζορμπά επέμεινε πως «ούτε πρόταση υπήρξε, ούτε παραγγελία ή οτιδήποτε άλλο. Συμβουλές εισέπραξα, πρόταση δεν έκανα», διαψεύδοντας ξανά τα λεγόμενα του κ. Βαρώτσου.

    Ωστόσο, στη συνέχεια η κ. Ζορμπά προχώρησε ακόμα περισσότερο, κατηγορώντας όσους σχολίασαν αρνητικά όσους άσκησαν κριτική στην ίδια για το συγκεκριμένο ζήτημα ως «εθνικιστές»:

    «Οι πολιτιστικοί πόλεμοι είναι συνήθως πολύ σκληροί και όταν το μείγμα είναι ναρκισσισμός – φαντασία – εθνικιστική έξαρση και καταλήγει μετά από μέρες σε λουλουδάκια στο μνημείο, είναι καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου και να αφήνεις τους άλλους να λένε ότι θέλουν».

    Η αναφορά της υπουργού Πολιτισμού σε «λουλουδάκια» αφορά την κίνηση που έκαναν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στη διάρκεια κινητοποίησή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κώστας Βαρώτσος: Η Ζορμπά πρότεινε να μεταφερθεί στα Σκόπια ο «Δρομέας» – Διαψεύδει η υπ. Πολιτισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επική απάντηση Βαρώτσου σε Ζορμπά: «Don’t touch the runner» -Τι λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Σταθούλης



    ΣΧΟΛΙΑ