• Πολιτική

    Μήνυση κατά Παπακώστα και Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για τα έκτροπα στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

    • NewsRoom

    Κατερίνα Παπακώστα


    Μηνυτήρια αναφορά κατά της Υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Κατερίνας Παπακώστα του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, αλλά και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου, υπέβαλαν την Τετάρτη οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο από τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

    Στη μήνυση, που κατέθεσε εκ μέρους των μακεδονικών φορέων η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, αναφέρεται πως από τις 30/8/2018 με γραπτή αναφορά της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχε εφιστήσει την προσοχή τους για το «κλίμα» που επεδίωκε να διαμορφώσει κατά του συλλαλητηρίου και των διοργανωτών του η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Εφημερίδα Συντακτών», που με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (27/8/2018) είχε προαναγγείλει τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. «Όχι ως προφήτης, αλλά με την γνώση προφανώς των ατόμων που δρουν παρακρατικά και της δράσης που θα λάμβανε χώρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γκατζούλη.

    Η ίδια καταγγέλλει ευθέως συνεργασία των «παρακρατικών» με τις αστυνομικές δυνάμεις, που στόχο είχαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο και να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες.

    «Περιφρουρούσαμε το συλλαλητήριο μας έναντι ανθρώπων που εργάζονταν ή συνεργάζονταν για το κράτος. Δηλαδή, έναντι του παρακράτους του ίδιου του κράτους, και η αστυνομία δεν μας προφύλαξε έναντι των υποτιθέμενων αναρχικών, αλλά αντίθετα μας καταδίωξε, προπηλάκισε, κατέκλυσε με χημικά σε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον απλών καθημερινών ανθρώπων, και μάλιστα πολλών εξ ημών σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένων και παιδιών. Οι δράστες των δήθεν επεισοδίων, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ήταν προφανώς συνεργαζόμενοι με την αστυνομία, αν όχι μέλη αυτής, οι οποίοι απλώς έδιναν την ελάχιστη αφορμή ώστε να δικαιολογηθεί ασθενικά η αδιανόητη, πρωτοφανής επίθεσης εναντίον του ελληνικό λαού που υπερασπιζόταν την Ελλάδα και την Μακεδονία», σημειώνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε η ΝΔ από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με καταγγελίες κατά του Νίκου Κοτζια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδημία καραμανλικής λατρείας έχει «χτυπήσει» την κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση προτείνει στους Θεσμούς συμβιβασμό για τις συντάξεις – Στο Eurogroup οι τελικές αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ