• Πολιτική

    Μήνυμα Ερντογάν αμέσως μετά τον σεισμό – Φόβοι για μεγάλη τραγωδία στη Σμύρνη

    • NewsRoom


    Μήνυμα στήριξης αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι Σάμο και Σμύρνη έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Λίγο μετά τον σεισμό, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν την πόλη. «Στεκόμαστε δίπλα με όλους τους πολίτες μας που έχουν πληγεί από τον σεισμό με όλα τα δυνατά μέσα. Όλοι οι αντίστοιχοι φορείς και υπουργοί μας έχουν κινητοποιηθεί», είπε σε σύντομο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος.

     Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους κάτω από τα πολυώροφα κτίρια που κατέρρευσαν. Πριν από λίγο τα τουρκικά Μέσα έκαναν λόγο λόγο για απεγκλωβισμό ενός μικρού παιδιού κάτω από τα συντρίμμια. Τηλεοπτικά πλάνα και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της κατάρρευσης των κτιρίων στην πόλη της Σμύρνης ενώ άνθρωποι απομακρύνουν απεγνωσμένα τα συντρίμμια για να φτάσουν στους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια.

    Πολίτες περπατούν πάνω στα συντρίμμια ενός κτηρίου που κατέρρευσε από έναν μεγάλο σεισμό 6,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την πόλη της Σμύρνης, στην Τουρκία, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/©Anadolu Agency/Mehmet Emin Mengüarslan

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/©Anadolu Agency/Mehmet Emin Mengüarslan



    ΣΧΟΛΙΑ