• Πολιτική

    Μίλησε επιτέλους η Δούρου για την πυρκαγιά: «Δεν τα κάναμε όλα καλά, αφού υπάρχουν νεκροί»

    • NewsRoom
    Ρένα Δούρου, Βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια «Δυτικός Τομέας Αθήνας» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

    Ρένα Δούρου, Βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια «Δυτικός Τομέας Αθήνας» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


    «Μια συγγνώμη δεν αρκεί», δηλώνει η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, σε συνέντευξή της σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    «Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα», αναφέρει η περιφερειάρχης Αττικής στην συνέντευξή της.

    «Η περιφέρεια Αττικής που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την πυροσβεστική, είχε εγκαίρως προτάσεις», σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της».

    «Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γατί αυτά δεν αρκούν», τονίζει ακόμη η κ. Δούρου.

    Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κοκορομαχία» ΝΔ-Μαξίμου για παραίτηση Τόσκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Νίκος Τόσκας για τις πυρκαγιές – Έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την κατεδάφιση των αυθαίρετων ζητά τώρα η Δούρου – «Εμποδίζουν τον καθαρισμό των πληγεισών περιοχών»



    ΣΧΟΛΙΑ