Πολιτική

Μιχαηλίδου: Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση της κ. Αχτσιόγλου – Συζητούν στη Βουλή τι φοράω

  • NewsRoom
Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου


Για τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με το πόσο προφυλαγμένα είναι τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά, αλλά και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μίλησε στο MEGA η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιχαηλίδου: «Έχω δεχτεί σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση»

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση, μετά την ανάρτησή της στο Instagram, με την οποία στάθηκε στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου.

Μάλιστα είπε ότι και η ίδια έχει βρεθεί στη θέση της Έφης Αχτσιόγλου και πως η δημόσια συζήτηση πρέπει να είναι για το έργο μας κι αν το κάνουν σωστά ή όχι. «Το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Βεβαίως και πήρα θέση για την κριτική που δέχτηκε η κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να δέχεται κριτική για το αν πήρε ένα κιλό ή το έχασε, και πώς έβαψε τα μαλλιά της. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το έργο μας. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητά μας. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχη θέση. Συζητούν στη Βουλή τι φοράω, και αν πρέπει να το φοράω στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το έργο μας, και αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολύ αυστηρά πρωτόκολλα στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων

Αναφερόμενη στο θέμα της ανησυχίας των συγγενών των ηλικιωμένων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εμφανίστηκε καθησυχαστική.

«Ευτυχώς στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων τα πρωτόκολλα τα έχουμε καταρτίσει από την πρώτη στιγμή, και είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ως χώρα τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη σε κοινωνικές δομές. Τα πρωτόκολλα παραμένουν αρκετά σφιχτά, όπως και στα νοσοκομεία η μάσκα είναι απαραίτητη, τα επισκεπτήρια είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο ένα επισκεπτήριο το μήνα. Ζητάμε ακόμα λίγο αναμονή από τις οικογένειες για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ηλικιωμένους. Στα γηροκομεία κάναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και εμβολιάσαμε με προτεραιότητα τις γιαγιάδες και τους παππούδες», είπε χαρακτηριστικά.

Δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά

Μιλώντας για τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά, η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «Τα παιδιά έχουν 3 μήνες διακοπές. Οι κατασκηνώσεις από αυτούς τους μήνες καλύπτουν δύο εβδομάδες. Δε γίνεται ένας γονιός να έχει την αγωνία για το τι θα κάνει το παιδί άλλους 2,5 μήνες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό. Από το νέο ΕΣΠΑ φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας. Για τα παιδιά θα λαμβάνει η μητέρα ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμος, αλλά και κάποιος ιδιώτης που “τρέχει” αυτό το πρόγραμμα».

Η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, η ίδια επανέλαβε την πάγια γραμμή της κυβέρνησης.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το λέει ο πρωθυπουργός. Έχω δουλέψει με τον πρωθυπουργό πολλά χρόνια ως σύμβουλός του, νομίζω πως μπορώ να καταλάβω τη λογική του και το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη. Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια στον Πειραιά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Ρεκόρ εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων το α’ πεντάμηνο του 2022

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για την κατάρτιση 80.000 ανέργωνΣΧΟΛΙΑ