• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Ενδεχόμενο να απευθυνθεί αύριο στους πολίτες με μήνυμα για την πανδημία

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης: Ισχυρότερος από ποτέ ο ρόλος της Ελλάδας

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μήνυμα προς τους πολίτες είναι πιθανόν να απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο Πέμπτη για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς και στα επιδημιολογικά δεδομένα ενόψει Χριστουγέννων.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει το μήνυμά του προς όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν χωρίς φόβο, καθώς όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός.

    Επίσης, αναμένεται να ζητήσει από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η χώρα δεν θα προχωρήσει σε νέο οριζόντιο lockdown, ενώ χθες σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

    Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, η στρατηγική της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη και διττή: Συνεχείς εκκλήσεις για εμβολιασμό προς τους ανεμβολίαστους, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων δείχνει να ανταποκρίνεται, και περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ.

    «Ήδη, οι ανεμβολίαστοι υφίστανται πολλούς περιορισμούς. Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που πολλοί εξ αυτών σπεύδουν να εμβολιαστούν. Αν σφίξει κι άλλο ο κλοιός, μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ», έλεγαν ακριβώς.

    Οι ίδιοι επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα επιπλέον μέτρων και ότι «κακώς καλλιεργούν τέτοιο κλίμα οι ειδικοί με την αναπαραγωγή των εισηγήσεων τους, οι οποίες, αν και λαμβάνονται υπόψη, δεν συνεπάγονται αυτόματα και αποφάσεις».

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης στο ITV: Δεν θα επιβάλουμε lockdown στους ανεμβολίαστους – Μήνυμα στην Τουρκία για το μεταναστευτικό

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι θέμα αξιακό και πολιτικό



    ΣΧΟΛΙΑ