• newsletter

    Μετακλητούς και ο Λεβέντης;

    • NewsRoom
    Λεβέντης


    Ο κύριος Λεβέντης, Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων», αποτελεί πολιτικό φαινόμενο. Είναι ένας από τους πλέον «φωνακλάδες» κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όχι μόνο. Οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι ένα θέμα, μεταξύ άλλων, για το οποίο φωνάζει, και μάλιστα πολύ δυνατά.

    Ο κ. Λεβέντης ασκεί σφοδρή κριτική στα κόμματα που χρησιμοποιούν μετακλητούς υπαλλήλους, όπως και για άλλα «προνόμια» που τους δίνει η συμμετοχή τους στη Βουλή. Η αλήθεια είναι όμως ότι και η «Ένωση Κεντρώων», η οποία είναι το τελευταίο κόμμα μαζί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» σε κοινοβουλευτική δύναμη και τελευταίο από πλευράς εκλογικών ποσοστών (3,44%), έχει έξι μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία του στη Βουλή.

    «Δάσκαλε που δίδασκες, και νόμο δεν εκράτεις»

    Η παροιμία αυτή, ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ και την πολιτική δράση του κ. Λεβέντη. Παρότι, λοιπόν, ασκεί κριτική για τους μετακλητούς, το κόμμα του έχει 6 υπαλλήλους στα γραφεία του στη Βουλή. Ενώ ταυτόχρονα, το ΚΚΕ με 15 βουλευτές και ποσοστό 5,55% έχει μόλις πέντε.

    Το «Ποτάμι», επίσης, που ξεπέρασε το 4%, έχει 6 μετακλητούς υπαλλήλους, τον ίδιο δηλαδή ακριβώς δηλαδή αριθμό με τον Βασίλη Λεβέντη. Και η «Χρυσή Αυγή» από την άλλη με ποσοστό περίπου 7% έχει μόνο 7 μετακλητούς υπαλλήλους. Ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 3,69 %, λίγο παραπάνω από την Ένωση Κετρώων, έχει τουλάχιστον 13 μετακλητούς!

    Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβερνών κόμμα και με ποσοστό 35,46 %, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει μόλις 17 μετακλητούς.

    Βέβαια, απαρατήρητοι δεν γίνεται να μείνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παρά την κριτική που τους έχει ασκηθεί, δείχνουν να συνεχίζουν να μην «μαθαίνουν» από το παρελθόν τους αλλά αντίθετα να συνεχίζουν το καθεστώς του ρουσφετιού. Η ΝΔ συγκεκριμένα, με ποσοστό 28,09 % έχει 50 μετακλητούς ενώ το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6,29 % έχει περισσότερους από 20(!).



    ΣΧΟΛΙΑ