• Ελλάδα

    Με μία ώρα καθυστέρησης έφτασε ο Πούτιν στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση έφτασε στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου αναμενόταν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 15:30, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό θα φθάσει με μια ώρα καθυστέρηση στις 16:45.

    Tο αεροπλάνο του κ. Πούτιν συνόδευαν τρια μαχητικά F-16 της 110ης Πτέρυγας Μάχης, από τη στιγμή που μπήκε στο FIR Αθηνών.

    Λόγω της καθυστέρησης, θα πάει πίσω κατά τουλάχιστον μια ώρα το πρόγραμμα της επίσκεψης Πούτιν οι συναντήσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

    Αν και η ελληνική κυβέρνηση προβάλλει την σημερινή επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα σαν μία νέα αρχή στην ελληνορωσική συνεργασία και θέλει να την συνδέσει με την ανάπτυξη της οικονομίας, οι προοπτικές για υπογραφή σημαντικών συμφωνιών είναι περιορισμένες.

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί για μερικές ώρες σήμερα στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο πραγματικός σκοπός όμως του ταξιδιού του είναι το Άγιο Όρος στο οποίο θα βρίσκεται αύριο το πρωί προκειμένου να συμμετάσχει στις τελετές για τα 1000 χρόνια παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού. Ο κ. Πούτιν συνοδεύεται τους υπουργούς του Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Πολιτισμού, Βλαντιμιρ Μεντίνσκι και και Ενέργειας Αλεξαντερ Νοβακ, τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ και της Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν καθώς και μία σειρά επιχειρηματίες που ανήκουν στο περιβάλλον του.

     

    Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας όπως και το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Στη καλύτερη περίπτωση ο πρόεδρος Πούτιν εντάσσει την Ελλάδα στην πολιτική του για την επαναπροσέγγιση με την ΕΕ καθώς μάλιστα ξεδιπλώνει και το σχέδιό του για μία συνολική στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ στον ευρασιατικό χώρο.



    ΣΧΟΛΙΑ