• Πολιτική

  Με απόφαση Μενδώνη ανακαλείται η άδεια χρήσης του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

  • NewsRoom
  Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

  Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


  Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακαλεί την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

  Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

  Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

  Με αφορμή την απόφαση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει  εκτός άλλων ότι η υπουργός «δεν μπόρεσε να συγχωρέσει» το γεγονός ότι ο σύλλογος φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με Υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

  Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα.

  Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο.

  Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί.​

  Αχτσιόγλου: Η κ. Μενδώνη παίρνει ρεβάνς

  Στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για «έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ιστορικό κτήριο που στεγαζόταν στην Ερμού με μια άκρως προσχηματική και αβάσιμη δικαιολογία», αναφέρεται με ανάρτησή της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

  «Η υπουργός Πολιτισμού ανατρέπει μετά από δεκαετίες τη σχετική απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, επιδεικνύοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει: «Παίρνει -φαίνεται- τη ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην καταστροφή και το τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς, ενάντια στην ανακύκλωση του διεφθαρμένου κατεστημένου και ενάντια στη διάλυση των φορέων του πολιτισμού και την άλωσή τους από το σύστημα που τη στηρίζει.

  Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους μας σε όλους τους αγώνες τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα».

  Διαβάστε επίσης: 

  ΥΠΕΞ: Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη  ΣΧΟΛΙΑ