• Πολιτική

    Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θυμάται τη βία μόνο αν προέρχεται από τον Ρουβίκωνα

    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Μια νέα επίθεση κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε απάντηση της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη βία και τις ευθύνες που αποδίδει στην κυβέρνηση αναφορικά με την ανοχή που επιδεικνύει στην δράση ακροαριστερών ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας.

    Επιχειρώντας για μια ακόμα φορά να αφήσει την μομφή περί «ακροδεξιάς στροφής» της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού  υποστηρίζει πως παρά τη δήλωση καταδίκης της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλλά και η μόνιμη θέση της κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν καταδικάζει τη βία που προέρχεται από την ακροδεξιά!

    Και αυτό, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου, διότι δεν διέγραψε τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, τον οποίο βέβαια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε σε εξηγήσεις ενώ και ο ίδιος έχει ανακαλέσει, δηλώνοντας πως η φράση που του αποδίδεται δεν προέρχεται από τον ίδιο αλλά από συνεργάτες του.

    Το Μαξίμου για μια ακόμα φορά επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά, και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, τους οποίους κατηγορεί εμμέσως ως «ακροδεξιούς» που ελέγχουν το κόμμα. Όπως αναφέρει, ο κ. Μητσοτάκης θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας προβαίνει σε παραβατικές και προφανώς καταδικαστέες ενέργειες.

    Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται:

    «Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά. Δεν τόλμησε καν να διαγράψει τον κ. Καμπόσο, που είπε για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη πως “αυτά παθαίνουν οι προδότες”.

    Με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του κ. Μητσοτάκη. Θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας προβαίνει σε παραβατικές και προφανώς καταδικαστέες ενέργειες. Δεν μας κάνει εντύπωση όμως. Είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως “η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και ξαφνικά, «πόλεμος» Μαξίμου–ΝΔ για τον Μπουτάρη! Πώς η επίθεση «άλλαξε την ατζέντα» από το Σκοπιανό και τις συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η καλή και η κακή βία του ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για εισβολή στο ΣτΕ: Η χώρα και οι πολίτες δεν επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα



    ΣΧΟΛΙΑ