• Πολιτική

    «Μασάζ» Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλά τα θετικά μέτρα στο πολυνομοσχέδιο»

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (φωτογραφία αρχείου)


    Το πολιτικό «μασάζ» προκειμένου να προσφέρει επιχειρήματα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ξεκίνησε από τους αρμόδιους υπουργούς, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δίνει το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη συζήτηση της βουλή.

    «Τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα των αρνητικών, για πρώτη φορά σε μνημονιακό νομοσχέδιο», είπε ο κ. Τσακαλώτος, απαριθμώντας μια σειρά «θετικών μέτρων» που θα προτάξουν στη συζήτηση ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών συμπεριέλαβε την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 300 εκ. ευρώ, η οποία όπως είπε  ευνοεί οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

    Όσο, βέβαια, για την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τη στήριξη των τρίτεκνων και των πολύτεκνων,  ο κ. Τσακαλώτος την χαρακτήρισε απλά ως «εξορθολογισμό»!

    Στα θετικά ανέφερε τη ρύθμιση να προηγούνται οι αποζημιώσεις των εργαζομένων  -σε περιπτώσεις πτωχευμένων επιχειρήσεων-  έναντι άλλων πιστωτών όπως οι τράπεζες καθώς και τη  δημιουργία Ενιαίου Φορέα Κτηματολογίου με τη μορφή ΝΠΔΔ.

    Ωστόσο, τα θέματα που αναμένεται να επιφέρουν τη μεγαλύτερη κριτική προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σίγουρα αυτά της αλλαγής του τρόπου κήρυξης των απεργιών και της ρύθμισης για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Ο κ. Τσακαλώτος συμπεριέλαβε στα αρνητικά στοιχεία του Πολυνομοσχεδίου την αλλαγή στον τρόπο κήρυξης των απεργιών ( απαιτείται απαρτία 50%+1%), διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για συμβιβασμό και όχι για επιλογή της Κυβέρνησης.

    Όσο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τις οφειλές απέναντι στο Δημόσιο, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για εκκρεμότητα με τους Θεσμούς, ανακοινώνοντας πως η σχετική ρύθμιση θα μπει κανονικά στο Πολυνομοσχέδιο και ίσως να υπάρξουν αλλαγές όταν επέλθει συμφωνία με τους Θεσμούς.

    Μετά το Τσακαλώτο, σειρά στο «πολιτικό μασάζ» πήραν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλ. Χαρίτσης, Στ. Κοντονής και Θεανώ Φωτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Εργασίας: «Οι εισβολείς του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν τον διάλογο για να κάνουν σόου στις κάμερες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της σαρίας στη Θράκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ντου» του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας – Έτοιμη να βάλει τα κλάματα η Αχτσιόγλου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ