• Πολιτική

    «Ντου» του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας – Έτοιμη να βάλει τα κλάματα η Αχτσιόγλου (video)

    • NewsRoom


    Με «έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας συνεχίστηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, πλήττει άμεσα το δικαίωμα της απεργίας. Μάλιστα τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, αφού πρώτα ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλουν στο κτίριο σπάζοντας τη τζαμαρία για να μπουν μέσα. Στη συνέχεια κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας”.

    «Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχισαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» , «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα» και «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

    Όχι δεν το παίρνω πίσω

    Από την πλευρά της η κα Αχτσιόγλου προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο το μόνο που κατάφερε να πει ήταν «δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε». Μάλιστα, γυρίζοντας προς τους δημοσιογράφους, η συγχισμένη υπουργός σχολίαζε: «Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση»! Κάποια στιγμή άρχισε να χειρονομεί και τελικώς, όταν τα στελέχη του ΠΑΜΕ της φώναζαν «πάρτο πίσω» απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός Εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω»!

    Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το υπουργικό γραφείο, η κυρία Αχτσιόγλου, φανερά ταραγμένη, κάθισε σε μια καρέκλα στον προθάλαμο του γραφείου της και έφερε τα χέρια της στο πρόσωπό της σαν να κλαίει…

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=LrXxb0X_djU

    Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γιώργος Μπουλούγαρης από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, «Αυτή είναι μία πρώτη απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν το παζαρεύουμε».

    https://youtu.be/AWjwWlaZQ34

    Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συνεχείς κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην Ομόνοια, με κορύφωση την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=QhHDDxW42Tw

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ που βγαίνουν σε πλειστηριασμό



    ΣΧΟΛΙΑ