• Πολιτική

  Μαρία Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

  • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
  Μαρία Σπυράκη

  Μαρία Σπυράκη


  Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, αναμένεται να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

  Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας θα ζητήσει η Μαρία Σπυράκη με επιστολή της στον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη για όσο διαρκεί η έρευνα για τον βοηθό της.

  Την ίδια στιγμή στο Μαξιμου παρατηρείται μια δυσφορία .

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει το θέμα αμέσως μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μίλησε για μια «σοβαρή υπόθεση», ωστόσο επειδή την πληροφορήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα και συμπλήρωσε ότι «μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το ζήτημα και θα σας απαντήσω αύριο».

  Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Όπως υπογράμμισε, «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

  Η κα Σπυράκη αρχικά ανέφερε ότι «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

  «Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», τόνισε έπειτα.

  Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

  Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το επίδομα αυτό «πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση».

  «Δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαράθεση που πλήττει τη ΝΔ – Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας»

  Ωστόσο, «πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις».

  «Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρις ότου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες».

  Η κα Σπυράκη είπε πως «έχει μεγάλη σημασία για μένα να μην υπάρχει καμία σκιά στην παράταξη που υπηρετώ και με τίμησε και οι άνθρωποί της με τίμησαν. Ως εκ τούτου, προτίθεμαι να ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο και το αργότερο στον Φεβρουάριο, η υπόθεση».

  Ο βοηθός της Μαρίας Σπυράκη φέρεται «να έχει πάρει περίπου 21.000 ευρώ, δεν ήταν φάντασμα., είχε μεγάλο αριθμό παρουσιών», σύμφωνα με την ίδια.

  Τέλος, επισήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία για μένα να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά. Καταρχήν γιατί με αφορά προσωπικά, δεύτερον διότι τα χρήματα πήγαιναν κατευθείαν στον πρώην βοηθό μου, δεν έχω αγγίξει ένα ευρώ και δεν έχω κανενός είδους ίχνος διαφθοράς, όμως, έχω την ευθύνη γιατί έπαιρνε ο βοηθός μου αυτός το συγκεκριμένο επίδομα ενώ είχε απουσίες».

  Διαβάστε επίσης

  Εντολή για άρση της ασυλίας των Εύα Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη – Τι απαντά η ευρωβουλευτής της ΝΔ, «κόντρα» με ΣΥΡΙΖΑ  ΣΧΟΛΙΑ