Πολιτική

Μανιαδάκης: «Πρέπει να είσαι με το μέρος μας» μου έλεγαν οι εισαγγελείς, «θα ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

  • NewsRoom

Νίκος Μανιαδάκης


Με ανεβασμένους τους τόνους ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική της Βουλής. Ο κ. Μανιαδάκης έδωσε αμέσως την οδό του διαμερίσματος που τον ανέκρινε η κ. Τουλουπάκη, ενώ όπως τόνισε, οι εισαγγελείς τον παρότρυναν να είναι με το μέρος τους, όπως επίσης ότι του υπόσχονταν και οικονομικά οφέλη.

«Στην οδό Αλεξανδρουπόλεως 24-26 ήταν το διαμέρισμα. Μου έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και έπαιρναν θέση λέγοντας πως αυτές «ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής. Μου έλεγαν μη φοβάσαι θα εκλεγεί ξανά το κυβερνών κόμμα» φέρεται να είπε ο κ. Μανιαδάκης.

Η κόντρα Μαρκόπουλου-Ραγκούση για Πολάκη

Η τελευταία αυτή η φράση ανέβασε τους τόνους στην επιτροπή με τον Θανάση Πλεύρη να λέει ότι αυτά θυμίζουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλου Πολάκη που έλεγε «Να βάλουμε δυο στη φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές»

Μαρκόπουλος: «Πού ξέρεις; Μπορεί ο Πολάκης να έδινε τις ερωτήσεις!»
Ραγκούσης: «Πρόσεχε μην έλθει εδώ»
Μαρκοπουλος: «Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά. Ακόμα να τον μαζέψετε».

Μανιαδάκης: «Πρέπει να είσαι με το μέρος μας» μου έλεγαν οι εισαγγελείς

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ακόμη πως οι εισαγγελείς του έλεγαν ότι πρέπει να είναι με το μέρος τους.

«Έχουμε τόσες λεπτομέρειες για Άδωνι έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του μου έλεγαν. Οι εισαγγελείς μου έλεγαν «πρέπει να είσαι με το μέρος μας» . Εγώ ποτέ δεν τους είπα πως πολιτικό πρόσωπο θα τους κατέστρεφε. Ποτέ δεν μετέφερα τέτοια απειλή εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα όπως είδα να λέγεται Ο Ντζούρας μου κανόνισε συνάντηση με πράκτορες FBI . Μου είπε πως μπορώ να βγάλω και λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατά αντιπαράσταση με τον κ. Δεστεμπασίδη , την κ. Τουλουπάκη ή την κ. Μαραγγέλη».

Μανιαδάκης: Μου υπόσχονταν και οικονομικά οφέλη

Θάνος Πλεύρης: Είπατε ότι σας επισκέφτηκε ο δικηγόρος κ. Σαρακης και σας πρότεινε να μπείτε στο πρόγραμμα προστατευομένων μαρτύρων. Σας είπε ότι θα έχετε και οικονομικό όφελος από αυτό;
Μανιαδάκης: Σαφώς.
Πλεύρης: Τι ακριβώς σας είπε η κ. Τουλουπάκη μετά τον Φεβρουάριο 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας είπε ότι δεν θα ξαναεκλεγούν και θα πάνε φυλακή;
Μανιαδάκης: Ναι, αυτό μου είπαν. Τόσο στις συναντήσεις στην εισαγγελία διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Να μην καλύπτω τους πολιτικούς και κυρίως τον κ. Γεωργιάδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν ότι είναι παράνομες και ότι έχουν στοιχεία γι αυτό και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω κι εγώ αυτό με τις τεχνικές μου γνώσεις, ότι δηλαδή ήταν παράνομες.
Πλεύρης : Εχετε πει ότι σας είπε η κ. Τουλουπακη να μην φοβάσαι τους πολιτικούς ότι δεν θα επανεκλεγούν και ότι θα πάνε φυλακή. Ετσι δεν είναι;
Μανιαδάκης : Μάλιστα. Αυτή η φράση ειπώθηκε στη ΓΑΔΑ αφού ήρθε η δικογραφία στη Βουλή και είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα ονόματά μας. Η Εισαγγελέας τότε άρχισε να μας λέει ότι «έχετε προσωπικό όφελος, μην τους φοβάστε. Δεν θα επανεκλέγουν. Το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές». Με πίεζαν να δώσω πολιτικούς.
Πλεύρης: Αφού λοιπόν εσείς λέγατε ότι δεν έχετε στοιχεία, η Εισαγγελέας επέμενε να δώσετε;
Μανιαδάκης: Ναι. Μου έλεγαν ότι έχουμε στοιχεία εμείς, πολλά. Δώσε κι εσύ.
Πλεύρης: Εχετε πει ότι οι άλλοι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η κ. Μαραγγέλη και ο κ. Δεστεμπασίδης. Αν σας φέρουμε εδώ κατ’ αντιπαράσταση αυτούς τους δυο ανθρώπους θα πείτε τα ίδια;
Μανιαδάκης: Βεβαίως και θα πω τα ίδια. Αυτοί ήταν. Σας είπα χθες ότι τους είδα.

Μανιαδάκης: Και επί ΣΥΡΙΖΑ παρείχα υπηρεσίες

Ακόμα ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε πως είχε συνεργασία και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον Παν. Κουρουμπλή και την Ολγα Γεροβασίλη « Μου είχαν ζητήσει να μιλώ με την τρόικα για το claw back. Όπως και με τον Καρόνε. Και επί ΣΥΡΙΖΑ παρείχα υπηρεσίες».


ΣΧΟΛΙΑ