• Πολιτική

  Βορίδης: Θα απέχει από το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • NewsRoom
  Μάκης Βορίδης

  Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης


  Την αποχή επιλέγει τελικά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

  Ο κ. Βορίδης, που έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το ζήτημα, ανακοίνωσε τη στάση του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

  Ήδη, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οπότε και τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, ο κ. Βορίδης είχε προαναγγελθεί ότι θα περιέγραφε τη διαφωνία του με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν συνομιλητές του, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

  Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και σε κομματικές εκδηλώσεις, όπου εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξη όλων και η κυβέρνηση θα συνεχίσει συντεταγμένα τη δουλειά που κάνει, θέλοντας να μην πυροδοτήσει έναν κύκλο εσωστρέφειας και εντάσεων.

  Μάκης Βορίδης: Κανένα ζήτημα παραμονής του στην κυβέρνηση

  Κυβερνητικές πηγές ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα Βορίδη στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είχε εκφράσει την επιφύλαξή του για το ζήτημα πριν αναλάβει χαρτοφυλάκιο και επέλεξε τη στάση της αποχής. «Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο» σημειώνουν.

  Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να τεθεί απόψε Τετάρτη (24.01.2024) σε διαβούλευση, με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τις 12 ή τις 13 Φεβρουαρίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε, λέγοντας ότι ακόμη κι αν η ψηφοφορία γίνει στις 14 Φεβρουαρίου (ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) θα υπάρχει ένας συμβολισμός.

  Διαβάστε επίσης:

  Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

  Ο Όρμπαν στηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

  Βενιζέλος: Πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να συνάπτουν πολιτικό γάμο  ΣΧΟΛΙΑ