• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο στο ΑΙ

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της Google


    Στο παλιό καπνεργοστάσιο επί της οδού Λένορμαν, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε ομιλία που πραγματοποίησε επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Google στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, την προστιθέμενη αξία που έχει δημιουργήσει ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια.

    «Οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι τεράστιες και το ΑΙ μας δίνει πολλές ευκαιρίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Επίσης μίλησε και για την Ελλάδα και τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας λέγοντας ότι είναι υποχρέωση μας να φέρουμε μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας στο τραπέζι και να τις πείσουμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και τα προτερήματα είναι πολλά επεσήμανε.

    Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή. «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε. Εστίασε δε σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Επίσης τόνισε ότι ο «ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης είναι να βοηθούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτες».

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή και τα ακριβή μοντέλα πρόβλεψης είναι πεδίο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο, με την εισαγωγή εφαρμογών έγκαιρου εντοπισμού φυσικών φαινομένων όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

    Ο δεύτερος τομέας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που ενδιαφέρει την Ελλάδα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι η υγεία, όπου το ΑΙ μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές προς όφελος των ίδιων των ασθενών, αλλά και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ ο τρίτος είναι η παιδεία.

    Πέγκυ Αντωνάκου: Συνεχίζουμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα

    Αναφερόμενη στην επένδυση της Google στην Ελλάδα, η κ. Πέγκυ Αντωνάκου κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της τοποθέτηση είπε ότι η ενεργοποίησή της θα προσθέσει μέχρι το 2030 περί τα 2,2 δις. μέχρι το 2030 θα έχει προσθέσει 20.000 θέσεις νέες εργασίας και 2,2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ.

    Η κ. Αντωνάκου επίσης τόνισε ότι η Google προτίθεται να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στο κομμάτι του Cloud και κυρίως της τεχνητής νοημοσύνης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας να ενσωματώσει το ΑΙ στο Δημόσιο και σε λειτουργίες όπως η πολιτική προστασία και ο τομέας της δημόσιας υγείας.

    Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, και ο υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της κυβέρνησης, Γιάννης Μαστρογεωργίου, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: Οι ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που διασώθηκαν την περίοδο της κρίσης ξαναβγαίνουν στις αγορές

    Κώστας Λουκάς (Microsoft): Ποιος είναι ο Έλληνας golden boy που ανέλαβε σπουδαία θέση στον τεχνολογικό κολοσσό – mononewsTV

    Επιστολική ψήφος: Μέσω gov.gr οι αιτήσεις – Έως και 40 ημέρες πριν τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ