• Mononews TV

    Κώστας Λουκάς (Microsoft): Ποιος είναι ο Έλληνας golden boy που ανέλαβε σπουδαία θέση στον τεχνολογικό κολοσσό – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ακόμα ένας Έλληνας αναλαμβάνει σημαντική θέση σε κολοσσό τεχνολογίας, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το ταλέντο αλλά και την αναγνώριση των Ελλήνων από εταιρείες του εξωτερικού σε αυτόν το τομέα.

    Ο λόγος για τον Κώστα Λουκά, ο οποίος ανέλαβε χρέη Περιφερειακού Γενικού Διευθυντή για τον Κεντρικό Δημόσιο Τομέα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) στη Microsoft.

    Με πολυετή εμπειρία στον χώρο, καθώς έχει υπηρετήσει τη Microsoft από πολλά πόστα, ο κ. Λουκάς είναι από τα πιο έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα. Στο δυναμικό της Microsoft εντάχθηκε το 2005 ενώ πριν δούλεψε στην Coca Cola, ως Commercial Manager Ελλάδος/Κύπρου/Ισραήλ, αλλά και στην P&G.

    Είναι κάτοχος του πτυχίου Master of Science στα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics και Executive MBA από το INSEAD ενώ στην Microsoft ξεκίνησε αρχικά ως Οικονομικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής Marketing και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, μέχρι το 2011.

    Για τα επόμενα δύο χρόνια, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Microsoft Κύπρου & Μάλτας και στη συνέχεια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ρουμανίας, συμβάλλοντας στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του δημοσίου και των επιχειρήσεων της χώρας.

    Τα τελευταία 8 χρόνια διαμορφώνει την ψηφιακή στρατηγική των μεγαλύτερων ιδιωτικών οργανισμών και κυβερνήσεων στις 35 χώρες της ευρύτερης περιοχής, ως GM Μεγάλων Πελατών και Δημοσίου αντίστοιχα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ