• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ συνεπών δανειοληπτών

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ανοιχτό «παράθυρο» για κυβερνητική παρέμβαση προς όφελος των συνεπών δανειοληπτών, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, άφησε ο Πρωθυπουργός από την Αχαΐα, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει οριζόντια στήριξη για την εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών λέγοντας: «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά δεν έχω αυταπάτες καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει καμία ουσιαστική πρόταση. Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις πολιτικά για τα προβλήματα καταφεύγεις στην τοξικότητα, τα δήθεν σκάνδαλα».

    Επανέλαβε επίσης το δίλημμα της προσεχούς κάλπης: οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπιρα και τα 4 χρόνια ΝΔ με εμένα. Θα κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία καλύτερα, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του κράτους, θα προσέλθει στην κάλπη και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».

    Συγκεκριμένα, για το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες». Πρόσθεσε δε ότι «η  κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς».

    «Έχουμε πολλούς τρόπους να βοηθήσουμε δανειολήπτες σε δυσκολία ώστε να εξυπηρετούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να αποπληρώνουν τα δάνεια. Όταν πωλείται ένα δάνειο σε fund και αυτοί κάνουν ρυθμίσεις για να πάρουν χρήματα. Σκοπός είναι να μην φτάνουμε στον πλειστηριασμό. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας αλλά έχουμε κάνει μια σειρά παρεμβάσεων. Η διαφάνεια με το καλάθι του νοικοκυριού έδειξε ότι οδηγεί σε μειώσεις τιμών» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

    Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» τόνισε με νόημα ο Κ. Μητσοτάκης.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, διαμηνύοντας ότι «όσοι διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τις υποκλοπές να είναι προσεκτικοί». Επανέλαβε δε ότι «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη δικαιοσύνη. Μόνο αυτή μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι όχι αλλά εγώ δεν μπορώ και δεν πρέπει να γνωρίζω την έρευνα αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν να εισφέρουν να πάνε στη δικαιοσύνη»

    Ρίχνοντας γέφυρες κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι «με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και καταθέσαμε νομοθετική πρόταση που αναγνωρίζει διαχρονικές αστοχίες για να τις θεραπεύσει. Στη διαδικασία αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή θα το βελτιώσει»

    Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα υπονοούμενα ότι το predator επηρέασε τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ το 2016, ότι βρήκε την οικογένεια του κ. Πιερρακάκη, ότι φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα στο κότερο.

    Ταυτόχρονα, ανέδειξε αφενός το έργο που έχει συντελεστεί κατά την κυβερνητική τριετία και παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την επόμενη μέρα, στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου, όπως υπογράμμισε, με υλοποίηση δεκάδων έργων ανάπτυξης.

    Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού:

    Διαβάστε επίσης:

    Μπακογιάννης: Πρέπει να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο παιδικής προστασίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιο ώριμη από ποτέ η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα



    ΣΧΟΛΙΑ