• Πολιτική

    Μητσοτάκης στα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου: Φέρνουμε κοσμογονία στη λιμενική πολιτική

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, στον Άγιο Κωνσταντίνο

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εγκαινιάζοντας τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός, που έφτασε πριν λίγο στον Άγιο Κωνσταντίνο, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες. Ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και πολύ δε περισσότερο ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

    Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τερνάμε πια από τη φάση της ωρίμανσης και της κατασκευής στην φάση της παράδοσης έργων που αλλάζουν την εικόνα της χώρας. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα από τα πολλά έργα που εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα».

    «Ήδη φέτος το καλοκαίρι υπήρξε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου κάνοντας εύκολη της σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με τις Σποράδες έναν προορισμό που έχει δυναμική ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Όπως τόνισε «δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής χρησιμοποιώντας όλα τα διάθεσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουγός έκανε λόγο για κοσμογονία που άργησε στη λιμενική πολιτική, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και άλλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας.

    «Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια παρατημένα γιατί αυτή ήταν η κατάσταση που βρήκαμε», είπε.

    «Η επένδυση που γίνεται εδώ δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Εύβοια και Σποράδες αλλά πλέον το λίμανι μπορεί να δέχεται μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη τηςς περιοχής. Στην αρχή της δεύτερης 4ετιας είμαστε στη δρομολόγηση των έργων. Είμαστε στην εποχή που αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες και χρόνια θα εγκαινιάσουμε πολλα έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

    Δείτε την ομιλία:

    Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    «Λίφτινγκ» συνολικότερα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού έχει φέρει η επέκταση στον υφιστάμενο χερσαίο χώρο κατά 3.745 τ.μ. και έτσι λοιπόν το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ. αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, μεγαλύτερο βάθος, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, κάθετα στην αποβάθρα, με στόχο να δημιουργηθεί προστατευμένη λιμενολεκάνη από τον βόρειο κυματισμό.

    Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι να έχουν τη δυνατότητα πλαγιοδέτησης δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και πρυμνοδέτηση δυο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

    Όπως χαρακτηριστικά ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο Άγιος Κωνσταντίνος για πρώτη, φορά με τα συγκεκριμένα έργα αποκτά τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια και φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί για τους επιβάτες τους , για την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος όπως είναι οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες.

    Παράλληλα βελτιώθηκαν και οι συνθήκες προστασίας αλλά και παροχών στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο που είναι ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία.

    Τη δοξολογία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών ενώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και της ενημέρωσης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό συνόδευε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Φθιώτιδας ,Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Γιώργος Κοτρωνιάς ο νυν δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοι της ευρύτερης περιοχής όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Καμένα Βούρλα όπου θα μιλήσει με πολίτες της περιοχής, ενώ στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Μπράλος – Άμφισσα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η ομάδα Αχτσιόγλου, 9 βουλευτές ανεξαρτητοποιούνται – Το κείμενο της εξόδου

    Η θλιβερή εικόνα μίας αντιπολίτευσης ανεπίδεκτης μαθήσεως

    Ισραήλ-Χαμάς: Ούτε ανακωχή, ούτε απελευθέρωση ομήρων πριν από την Παρασκευή



    ΣΧΟΛΙΑ