• Πολιτική

    Μητσοτάκης σε Αρμένιο πρωθυπουργό: Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας για μια βιώσιμη λύση με το Αζερμπαϊτζάν

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikon Pashinyan κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikon Pashinyan κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νikol Pashinyan.

    «Οι αποφάσεις που καλείστε να αναλάβετε θα διαμορφώσουν την πορεία της χώρας σας τα επόμενα χρόνια. Και άκουσα με ενδιαφέρον το όραμά σας για το πώς σκοπεύετε να πορευτείτε», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

    «Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας για μια βιώσιμη λύση με το Αζερμπαϊτζάν. Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία Σταυροδρόμια της Ειρήνης που εξαγγείλατε για να γίνει η περιοχή από περιοχή συγκρούσεων σε κόμβο εμπορίου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Κια συνέχισε: «Συζητήσαμε τις μεταρρυθμίσεις με στόχο τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση. Η χώρα μας είναι έτοιμη να συμβάλει στην οικοδόμηση αυτής της νέας φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δίπλα στην ιστορική Αρμενία θα είμαστε εκεί πάντα για να προστατευτεί η πολιτισμική της κληρονομιά.

    Τέλος υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις να καταλήξουμε σύντομα σε διμερή συμφωνία για τη μετανάστευση στην Ελλάδα».

    «Θέλω να σε ευχαριστήσω την παρουσία σου στην Αθήνα αλλά να τιμήσω και στο πρόσωπό σου την μεγάλη κοινότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα. Είναι ο πιο γόνιμος κρίκος σε αυτό τον κύκλο συνεργασίας και φιλίας που θα ενώνει πάντα τις χώρες μας και τους λαούς μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Δείτε live:

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Οφείλουμε να δούμε πως θα βελτιώσουμε τις συγκοινωνίες στην πόλη τα επόμενα χρόνια

    Θεοχαρόπουλος: Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές, όλοι θα έχουμε πρόβλημα

    Κασσελάκης: Παρουσίασε το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ