• Πολιτική

    Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Μόνο υπερβολές, επιλεκτικά στοιχεία και παντελής έλλειψη προτάσεων

    • NewsRoom
    Ελληνογαλλική συμφωνία: Σήμερα η κύρωση από την Βουλή - Το μεσημέρι η ομιλία Μητσοτάκη

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο βήμα της Βουλής (ΑΠΕ)


    Οι προτάσεις σας εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις στο ΕΣΥ, περισσότερα τεστ, πιο γρήγορους εμβολιασμούς, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του, στην εν εξελίξει συζήτηση στην Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

    «Είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσατε να ξεφύγετε από την κλασική αντιπαράθεση, κ. Τσίπρα, και να γίνει μια γόνιμη συζήτηση, αλλά σύντομα επιστρέψατε στον γνωστό σας εαυτό σας και οπλιστήκατε με όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού του κόμματός σας.

    Μόνο υπερβολές, επιλεκτικά στοιχεία και παντελής έλλειψη δημιουργικής πρότασης, μόνο αυτονόητες γενικολογίες που θα ταίριαζαν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου αλλά δεν ταιριάζουν σε έναν τέως πρωθυπουργό» ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

    Αναφερόμενος στην αύξηση κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποτέ δεν πρότεινε έκτακτα μέτρα νωρίτερα. «Είχατε ζητήσει κ. Τσίπρα εσείς ή κανένα στέλεχός σας νωρίτερα; Όχι, δεν το είχατε πει».

    Και συνέχισε: «Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι και κάποιοι τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει η Θεσσαλονίκη, όμως η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή. Αυτό ήταν επίσημο, και δεν το έχει διαψεύσει κανένα από τα στελέχη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων».

    Σημείωσε ακόμη ότι από την αρχή της πανδημίας έχει πει ότι δεν υπάρχει καμία σταθερά, τα δεδομένα αλλάζουν. «Έρχεστε και στέκεστε σε ένα χρονικό σημείο για να καταδείξετε ότι μία αλλαγή στρατηγικής αποτελεί αποτυχία της κυβέρνησης. Αλλάξαν τα δεδομένα, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε αυτό; Αυτή δεν είναι πανδημία Μητσοτάκη, είναι πανδημία covid» είπε.

    Υπογράμμισε ότι είναι καλό για την Ελλάδα το ότι τα έχουμε πάει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας κι ας μην κολλάει με το αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με Δανία και Φινλανδία με δείκτη θετικότητας κάτω του 4% είναι καλό« είπε.

    Για τους εμβολιασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε».

    «Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε σήμερα, γιατί δεν γνωρίζουμε αν οι εταιρείες μπορούν να τηρήσουν τις παραδόσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί. Σήμερα η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα λάβουμε λιγότερα εμβόλια από αυτά που είχαμε προγραμματίσει για τον επόμενο μήνα. Αν είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, υπήρχε κίνδυνος να μην μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση» είπε απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά.

    Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Κυριάκο Βελόπουλο καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός στα σχόλιά του για τα εμβόλια και να μην καταφεύγει σε υπονοούμενα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους, θέλοντας να κερδίσει την ψήφο των αντιεμβολιαστών.

    Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το λιανεμπόριο, με προστατευτικά μέτρα, αν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει το πράσινο φως, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει.

    Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα:

    1. η κάλυψη του ενοικίου επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο
    2. επεκτείνονται και καταβάλλονται για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για σταδιακό άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα, αν υπάρξει εισήγηση των ειδικών

    Παράταση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έως 19.1.2021 – Επιβεβαίωση mononews

    ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα παρατείνονται για 2 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ