• Business

    «Πράσινο φως» από λοιμωξιολόγους: Ανοίγουν όλα τα καταστήματα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

    • NewsRoom


    Το πράσινο φως για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων φαίνεται πως ανάβουν οι λοιμωξιολόγοι

    Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξει όλη η αγορά από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Ωστόσο την επίσημη ανακοίνωση θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις, λειτουργία με click away στις κόκκινες περιοχές και λειτουργία με click in shop στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα βλέπουν τα φως της δημοσιότητας, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

    Να σημειωθεί ότι την σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας, τηρώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών και με επιφυλάξεις προανήγγειλε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα που είναι πλέον στα 500 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες.

    Από τη μεριά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρίσταται στη συνεδρίαση της Επιτροπής, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι μετά τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και τα καταστήματα πώλησης κουβερτών και κοσμηματοπωλείων, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών συμπεριλαμβάνονται στα σενάρια μερικού ανοίγματος της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Σήμερα οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Τι δείχνουν τα στοιχεία βάσει των οποίων θα ληφθούν οι αποφάσεις

    Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για σταδιακό άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα, αν υπάρξει εισήγηση των ειδικών

    Γεωργιάδης: Προς άνοιγμα και τα κομμωτήρια- Χρονικός περιορισμός στο click in shop



    ΣΧΟΛΙΑ