• Πολιτική

    Λίγο πριν την ιστορική συνάντηση Κιμ-Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ορίζει την… προθεσμία ολοκλήρωσης της Συνόδου

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν


    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όρισε προθεσμία για αύριο, για την ολοκλήρωση της Συνόδου της Σιγκαπούρης, προκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει για την Τρίτη την αναχώρησή του αντί της Τετάρτης, όπως ήταν προγραμματισμένο, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

    Επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση στον προγραμματισμό του ταξιδιού του μεγιστάνα προέδρου, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διατεθειμένος να παραμείνει περισσότερο εφόσον οι διαπραγματεύσεις σημείωναν πρόοδο, ωστόσο αφού ο Κιμ όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή του, έτσι έκανε κι ο Αμερικανός πρόεδρος.

    H συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Capella» της Σιγκαπούρης, περίπου στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Οι συνομιλίες αναμένεται πως θα διαρκέσουν δύο ώρες ενώ θα καλυφθεί από τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που βρίσκονται ήδη στη Σιγκαπούρη.

    Τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα είναι δρακόντεια με την πολεμική αεροπορία της Κίνας να συμμετέχει ενεργά στην επιτήρηση του εναέριου χώρου της Σιγκαπούρης.

    Επισήμως, τα θέματα στην «ατζέντα» των συνομιλιών των δύο ηγετών είναι ο «μόνιμος και διαρκής μηχανισμός διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος,όπως επενδύσεις. Μάλιστα, ο Τραμπ προσβλέπει στη λειτουργία αμερικανικής πρεσβείας στην Πιονγιάνγκ.

    Τον Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδεύουν, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουάνγκ Τσολ και η αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του λίγες ώρες πριν από την ιστορική σύνοδο κορυφής.«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα!»,έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Το κόστος της διάσκεψης κορυφής στη Σιγκαπούρη υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ