ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα την προθεσή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και ότι προς τον σκοπό αυτό επισκέπτεται αυτή την ώρα το παλάτι για να υποβάλει την παραίτησή του στον Βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο.
Η παραίτηση Μισέλ είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής κρίσης που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες το Βέλγιο και συνέπεια της απόφασης των Φλαμανδών (ολλανδοφωνων) εθνικιστών να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συμμαχίας της οποία στήριζαν.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Βασιλιάς του Βελγίου θα ζητήσει από τον Μισέλ να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα πρωθυπουργός ούτως ώστε να διαπιστώσει αν στην παρούσα Βουλή υφίσταται η δυνατότητα διαμόρφωσης νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικά Καλώδια: Σύμβαση 44 εκατ. ευρώ για έργο διασύνδεσης στο Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς υποδέχτηκε η βασιλική οικογένεια του Βελγίου το ζεύγος Μακρόν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία: «Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για το Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από γέφυρα και τραυματίστηκε σοβαρά
- Τραμπ: Χαιρέτισε τους «πολύ γενναίους» Βρετανούς στρατιώτες που «είναι πάντα στο πλευρό των ΗΠΑ»
- Άμπου Ντάμπι: Την επόμενη Κυριακή στο Αμπού Ντάμπι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις – “Δεν είναι μακριά” μια συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν