• Πολιτική

    Κρεμλίνο: Διαψεύδει τον Τσίπρα για την επίσκεψη στη Ρωσία μέσα στο 2018

    • NewsRoom

    (Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, στο περιθώριο του Belt and Road Forum, στο Πεκίνο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα από τις 12 Μαΐου, ως τις 15 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti


    Κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει για ενδεχόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία,  τουλάχιστον μέσα στο 2018, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κρεμλίνο.

    «Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία το 2018 δεν συζητείται αυτή τη στιγμή», είπε ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Βλαδιμίρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

    Η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, που ανέφερε ότι έχει πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στο 2018.

    «Η πρόσκληση υπάρχει, οι σχέσεις πέρασαν μια κρίση, αλλά δώσαμε τα μηνύματα που έπρεπε, τώρα δουλεύουμε για να αποκατασταθούν οι σχέσεις. Ναι, έχω πρόσκληση, φαντάζομαι το επόμενο διάστημα οι διπλωμάτες θα εργαστούν για να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης» είχε υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: USS Mount Whitney: Στη Θεσσαλονίκη κατέπλευσε η ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ταπεινωτικός εξευτελισμός»: Ήθελαν από πριν τις ερωτήσεις, καταγγέλλουν δημοσιογράφοι για τη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: Δημοψήφισμα, μετάθεση της κύρωσης ή εκλογές, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή (LIVE)



    ΣΧΟΛΙΑ