• Πολιτική

    Κουόμο: Απαγόρευση εξώσεων για άλλους δύο μήνες

    • NewsRoom

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο


    Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα παρατείνει για άλλους δύο μήνες, μέχρι τις 20 Αυγούστου, το μορατόριουμ στις εξώσεις για μη πληρωμή ενοικίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ελάφρυνση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

    Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι οι εξετάσεις αντισωμάτων σε 27.000 εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα έδειξαν ότι τα ποσοστά μολύνσεων είναι αντίστοιχα με εκείνα του γενικού πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι οι μάσκες, τα γάντια και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

    Μολονότι παραδέχτηκε ότι όλοι αντιμετωπίζουν οικονομική αβεβαιότητα και δυσκολίες, ο Κουόμο είπε ότι η Πολιτεία οφείλει να δράσει για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους πολίτες, πολλοί από τους οποίους ανησυχούν ότι θα χάσουν το σπίτι τους. Για αυτό παρατείνεται η απαγόρευση εξώσεων που επρόκειτο να λήξει στις 20 Ιουνίου. «Το κορυφαίο θέμα για το οποίο μου μιλάει ο κόσμος είναι μάλλον ο φόβος τους για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι τους. Και (η απόφαση αυτή) βγάζει το θέμα από το τραπέζι μέχρι τις 20 Αυγούστου. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι θα είναι προστατευμένοι», τόνισε.

    Ο κυβερνήτης είπε ότι κατανοεί την πίεση που μπορεί να δέχονται από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που δυσκολεύονται με τη σειρά τους να πληρώσουν τους συντηρητές και άλλους εργαζόμενους και εξήγησε ότι «εργάζεται» για να παρασχεθούν μέτρα ανακούφισης από τις τράπεζες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Ο Κουόμο είπε ότι εξετάστηκαν για αντισώματα του νέου κορονοϊού οι εργαζόμενοι σε 25 νοσοκομεία και διαπιστώθηκε ότι στην κομητεία Γουεστσέστερ το 6,8% από αυτούς ήταν θετικοί και στην πόλη της Νέας Υόρκης το 12,2%. Στις δύο αυτές περιοχές τα ποσοστά μόλυνσης του γενικού πληθυσμού ανέρχονται στο 13,8% και το 19,9% αντίστοιχα. Στο Λονγκ Άιλαντ οι διαφορές ήταν ελάχιστες, καθώς θετικοί βρέθηκαν το 11,1% των υγειονομικών και το 11,4% του γενικού πληθυσμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νοσοκομεία κατάφεραν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους, με τα απολυμαντικά, τις μάσκες, τα γάντια και τον άλλο εξοπλισμό που τους παρείχαν, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν ιδίως τον Μάρτιο. «Αυτό που βρήκαμε είναι μια πραγματικά καλή είδηση, μια από τις ελάχιστες θετικές που έχω ακούσει εδώ και καιρό», πρόσθεσε.

    Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο Κουόμο είπε ότι χθες καταγράφηκαν 231 νεκροί (ένας λιγότερος σε σύγκριση με την Τρίτη) ενώ οι νοσηλευόμενοι μειώθηκαν κατά περίπου 500, στους 8.600.



    ΣΧΟΛΙΑ