• Πολιτική

    Κουμουτσάκος: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο στον Έβρο

    • NewsRoom
    κοντέινερ

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο στον Έβρο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι υπάρχει από χθες το βράδυ η πληροφορία για κινητικότητα στον Έβρο, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο.

    Όπως εξήγησε, παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

    Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε και συμπλήρωσε ότι η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.

    Πάντως, από το πρωί τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων μίλησε για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται, υπάρχουν μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία στην Αδριανούπολη.

    «Προσπαθούν να περάσουν και με βάρκες το ποτάμι. Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε σε ετοιμότητα» είπε ο Παναγιώτης Χαρέλας στον ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας».

    Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.

    «Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρεισατεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με το evrosonline.gr, εκτός από την περιοχή της Αδριανούπολης, κινητικότητα υπάρχει και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.



    ΣΧΟΛΙΑ